Kan man bli less på högmässa?

När den som idag i Hertsökyrkan sker med komplett riktig liturgi som genomförs väl och därtill god predikan, då  är svaret nej. Man kan inte bli less. Alltså går man till kyrkan söndag efter söndag. 
 
Idag var det Bosse som celebrerade och predikade. Nu blir det min tur två veckor. 
 
Och nu är det valvaka. Konstaterar bara att det parti som de flesta partier tycks tro inte existerar (SD) bara blir större och större. I princip alla partier har under kvällen funnit någon anledning utropa sig till segrare. Som på dagis. Alla är lucia.
 

Kommentarer
Postat av: Jonas M

När man blir less på att ta emot Kristi kropp och blod så är det allvarligt.

Man kan ju fråga sig varför så många inte kan prata med Sverigedemokraterna när man kan prata med Vänsterpartiet, där man väl fortfarande får kalla sig kommunist. Och bara för att man pratar behöver inte betyda att man ska anamma all deras politik. Annars kan man glädjas åt kristdemokraternas framgång.

2018-09-11 @ 20:02:36
Postat av: Maria

Skillnaden är att SD glider undan när man försöker få dem att förklara sin nazistiska bakgrund, att erkänna och helt ta avstånd från det som varit. I Vänsterpartiet erkänner man bakgrunden och tar avstånd från den.
Sen är det skillnad på att säga ja till och samarbeta med ett parti som slirar på värdegrunden och att kunna samtala med enskilda medlemmar i detta parti.
SD har en dold agenda som de gör allt för att sopa under mattan. Jag är inte så korkad att jag inte genomskådar det. Tyvärr är det många som inte genomskådar Jimmie Åkessons fagra tal och piruetter som han håller på med för att försöka lura oss.
Och vad gäller KD så tycker jag det var obehagligt att se den sista partiledardebatten före valet där Jimmie stod bakom Ebba och nickade och log när hon talade. KD slirar på budskapet när det gäller migrationsfrågor. Där reagerade Annie Lööf med ryggmärgsreflex när Jimmie sa att invandrare inte får jobb för att dom inte är svenskar och att dom därför inte passar in. Det är ju så att har man ett lite annorlunda namn och kanske dessutom en mörkare hudfärg så är det svårare att få jobb i Sverige. Det spelar ingen roll att man är född här, döpt och konfirmerad i Svky och pratar perfekt svenska. Det är svårare.

Svar: När har Vänsterpartiet tydligt tagit avstånd från sin kommunistiska historia och sitt stöd och hyllande av förtryckarstater som Sovjet och DDR? Det har gått mig förbi.
Vad jag ville säga ang SD är bara att jag fruktar att den nuvarande politiska beröringsskräcken inte kommer fungera. De senaste valresultaten visar snarare: mer avståndstagande - mer väljarstöd för SD. Saken är inte lätt.
Torbjörn Lindahl

2018-09-15 @ 15:22:38
Postat av: Jonas M

SD utesluter alla medlemmar som visar sig vara rasister, nazistanstrukna osv..men kastar Vänsterpartiet ut alla som kallar sig kommunister? Alla som stödjer Hamas osv? Nej inte..det går inte att fördöma SD ett dugg mer än Vänsterpartiet. Snarare är V mer falska, låt vara att partiledaren understundom gör ett trevligt intryck och är Umebo sen barnsben (vilket är ett plus).


Svar: Och hur långt tillbaka i tiden ska man gå i ett partis historia? Även socialdemokraterna och Hjalmar Branting hade kopplingar till Lenin och bolshevikerna. (Se boken Stor var Lenin av Kjell Albin Abrahamsson.)
Torbjörn Lindahl

2018-09-16 @ 21:32:42
Postat av: Jonas M

För att inte tala om Centerpartiet och rashygienen.

Men när ett parti fortfarande tillåter att medlemmar är kommunister eller inte tar avstånd från alla som är kommunister då har det gått för långt.

Sådant som hände före andra världskriget är definitivt preskriberat.

2018-09-17 @ 21:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0