Svenska kyrkan ger stöd åt Missionsprovinsen

Nåja, kanske inte riktigt så. I vart fall inte avsiktligt. Lägg rubriken på kontot locka läsare till bloggen.
 
I verkligheten var det ungefär så här. Luleå domkyrkoförsamling stängde för ca ett år sedan en av sina distriktskyrkor, Björkskatakyrkan. Under året därefter har arbete pågått för att dels sälja lokalen (det har nu skett) och avyttra alla inventarier, från böcker och porslin till taklampor och möbler. Bland det sista fanns själva kyrkomöbleringen. Dopfunten flyttas till annan kyrka, men altare, knäfallen och predikstol var till salu.
 
På församlingens intranät dyker till sist upp en annons där det erbjuds att sagda kyrkomöblering skänks till den som hämtar den. Eftersom det bland personalen fanns kännedom om att mindre församlingsgrupp på annan ort var i behov av dylik utrustning kunde fömedling ske och i går hämtades desamma möblerna och transporterades till Korpilombolo gudstjänstgemenskap som är en av Missionsprovinsens koinonior (församlingar).
 
All välsignelse önskas medfölja predikstol och knäfall (altaret lämnades). Jag har ju predikat i den predikstolen många gånger och även fallit på knä för kommunion vid flera tillfällen. Hoppas få göra det igen.

Kommentarer
Postat av: Anders Alapää

Tack, Torbjörn, för välgångsönskan och välkommen hit!

Svar: Givetvis vill jag se hur det blev.
Torbjörn Lindahl

2018-12-09 @ 14:44:55
Postat av: Jonas M

Det är naturligtvis jättebra att sakerna kommer till nytta i en kristen församling, annars hade de säkert kunnat sälja knäfallen (i vart fall den små, portabla) då vi ju torde vara många som önskar införskaffa sådana till våra husaltare till rimligt pris.

Svar: Hur mycket man verkligen ansträngt sig att sälja sakerna på öppna marknaden vet jag ej.
Torbjörn Lindahl

2018-12-10 @ 00:13:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0