Härlig hösttur

Efter att igår på ledig dag ha jobbat med div inomhus en stor del av dagen lockade det väldigt med en MC-tur senare på eftermiddagen. Uppehållsväder, soligt och ledig dag, vad hindrar att hojen leds ur garaget? Absolut ingenting. 
 
Alltså klädde jag mig i MC-kläder, rullade ut fordonet - som snarast är att betrakta som en kamrat* - och satte mig på detsamma. Ska jag skriva att jag tog inre vägen (den känns ju som en genväg om man tänker från centrum; eller att jag tog yttre vägen (den ligger ju närmare havet) när jag åkte över Sinksundet, Bensbyn, Örarna mot Persön? Mot Råneå sen men kurviga vägen över Sundom. 
 
Avsikten var först låta turen sluta där, kanske på något lämpligt matställe. Men har man kört så pass långt så kan man väl ta två mil till. Så vips var jag i Töre. Inte helt oavsiktligt. Lite hade jag nog haft det i åtanke. Fick då chans hälsa på svärfar på hans boende. Roligt möta en 95-åring som är helt klar i tal och tanke. Samtal och kaffe innan turen fortsatte. Han kunde väl förstå skillnaden mellan att åka bil och att köra motorcykel. Men så tror jag också att han en tid hade lätt motorcykel i yngre dar. Prat också om vad vi ska göra med hans roddbåt. Låta den ligga kvar i skogen invid Storträsket och så sakteliga ruttna bort eller hämta den hit och slipa och skrapa och lacka och måla? Mat å närliggande näringsställe innan avfärd från ett f d kommuncentrum som alltmer känns som ödebygd. Det är ju inte många årtionden sedan det fanns flera olika affärer i centrum, nu nästan ingenting.**
 
Via Morjärv och gamla militärvägen över Niemisel mot Boden sen. Med en liten avstickare upp till Gunnarsbyn. Roligt återse den plats vi såg så ofta under de ca tolv (?) år svärfar var präst där. Men nu hade det sedan länge blivit svalare så kort paus för påtagning av extra tröja. Ifyllning av bensin i Boden och sen raka spåret hem. Nej inte riktigt, av från stora vägen i S Sunderbyn och via Gammelstad och Rutviksvägen så blev det lite mer kurvor på slutet också.
 
Är det kul köra MC?
 

* inte gammal dock
** men inte bara glesbygd drabbas av affärsnedläggningar. Även stadskärnor drabbas. T o m i Luleå talas till och från om hur affärer i centrum lägger ner. Hotet numera lär ju vara inte bara urbaniseringen utan även näthandeln.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0