Bemärkelsedagar

infaller nu på löpande band. 
 
Är det kanske det faktum att renovering i huset pågår med allmän upplevelse härstädes av byggarbetsplats som gjorde att jag missade 30-årsjubileet den 1 september av min och familjens inflyttning i det lilla radhus jag fortfarande bebor. Nu börjar jag verkligen bli en av de äldre (räknat i boendeår, inte levnadsår) i kvarteret (men det gäller nog även vad levnadsåren beträffar). I min radhuslänga är det bara närmaste grannar som bott längre än jag. I huset framför ingen.
 
Så var det med det. Hur länge bor man kvar är frågan. Att äga ett hus i denna stad är ju att sitta på en förmögenhet. Men det blir väl roligt för barnen en gång. Ett egoistiskt alternativ är ju att sälja huset och köpa en betydligt billigare bostad i mindre grannkommun. Boden, närhet till barnbarnen, men tänk om barnafadern plötsligt får kommendering till Gotland och tar familjen med sig. Kalix? Dom enda människor med Kalixanknytning som jag känner bor i Luleå! Älvsbyn skulle ju innebära mångfaldiga tillfällen sitta och ljuga med gammal kamrat. Problemet är bara att när man då får lust ta en tur med motorcykeln så kan man inte ha sin gamle kamrat i Älvsbyn som lämpligt utflyktsmål. Fördelen skulle dock vara att vi på IBAPABD - vilken råkar infalla just idag 9 september - ömsesidigt kunde uppfylla våra förpliktelser mot varandra utan oro för hemkörningen.
 
Så kom jag då osökt (?) in på den angelägna bemärkelsedag som denna dag infaller. Alla kristna med gott humör vet sina skyldigheter gentemot de präster dom uppskattar (om det längre finns några sådana, vill säga).

Kommentarer
Postat av: Bodil

Skaffa Swish så får du en peng...annars sitter du pyrt till. ;)

Svar: Hänger du inte med på min blogg? Läs nästa inlägg då.
Torbjörn Lindahl

2017-09-09 @ 21:07:17
Postat av: Bodil

Va...nä...det har varit lite si och så med surfandet på diverse nätsidor. Får bättra mig då alltså. :)

Svar: Det "nästa inlägg" jag uppmanade dig läsa är under produktion just nu.
Torbjörn Lindahl

2017-09-09 @ 22:37:23
Postat av: Anonym

Jag hade hoppats att IBAPAB-dagen skulle fått ett större engagemang bland lekmännen i kyrkan, inte minst i förtroendemannaleden. Pilutta mej! Här där jag bor är det bara, inte ens alla, präster som bytt pilsner med varandra.

Svar: Det är skandal att de kristna i vårt land inte förmår uppskatta sina präster som förmedlar nådemedlen till deras salighet.
Torbjörn Lindahl

2017-09-10 @ 00:11:42
Postat av: den gamle kamraten

Jag glömde skriva min signatur i den tredje kommentaren - som alltså var från mig.

2017-09-11 @ 17:32:15
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0