Vilken tabbe.

av Tobbe😀
 
Åt palt till lunch. TvĂ„ st Strömlida - den godaste palt man kan köpa. Inget fel i det.
 
Nej, tabben var en annan. Ända sedan jag var barn har har jag haft följande princip:
- första palten Àts med smör (motsvarande)
- andra palten Àts med lingonsylt.
SÄ hÀr jag gjort exakt varenda gÄng jag Àtit palt sÄ lÀnge jag kan minnas.*
 
Men inte idag. Vilket oacceptabelt brott mot den tro och ordning som alltid gÀllt. Vad hÀnde? NÀr jag tagit första palten ur grytan sÄ strÀckte jag mig i tanklöshet efter lingonsyltsburken som jag just tagit ur kylen och stÀllt pÄ bordet. Och vips sÄ var palten översÄllad med sylt. Första palten!
 
SÄdant fÄr bara inte hÀnda! Ett misstag som inte kan utplÄnas genom ett enkelt tryck pÄ delete-knappen. Allt förlorat. Ingen idé kÀmpa för nÄgra högre ideal. 
 
Nu kan jag lika gÀrna sluta vara kv*nn*pr*stm*tst*nd*r* ocksÄ. Och lika gÀrna rösta pÄ sossarna i kyrkovalet. Allt Àr ju ÀndÄ förstört.
 
- - - - - - 
 
* skulle jag till Àventyrs nÄgon gÄng tidigare hÀr pÄ bloggen skrivit om att jag av misstag svikit mina principer i detta avseende, sÄ visar det bara Ànnu tydligare hur traumatiskt detta Àr för mig; ev tidigare syndafall Àr helt förtrÀngda!

Kommentarer
Postat av: Den gamle kamraten

Du kan trösta dig med att inte vara den förste det blir bakvÀnt för. TÀnk pÄ Jesus. NÀr han i Nasarets synagoga lÀste frÄn profeten lÀste han frÄn höger till vÀnster. NÀr vi lÀser om hÀndelsen flödar samma text frÄn vÀnster till höger. OmvÀndelse Àr sÄledes inget nytt, inte heller nÄgot farligt.

2017-10-28 @ 23:27:40
Postat av: SigridL

FörstÄr inte problemet.
Bara för att man lÀgger lingonsylt pÄ en palt mÄste man vÀl inte Àta upp den? RÀtt tillvÀgagÄngssÀtt Àr naturligtvis att ta en ny palt, öppna ett hÄl i den och lÀgga i en försvarlig mÀngd smör och Àta upp den. SEDAN Àter man upp den palt man av misstag hÀllt sylt över. (Har den svalnat kokar man vÀl bara upp vattnet igen?
SjÀlv Àter jag palt med smör och lingonsylt samtidigt.

Svar: Smör och lingon samtidigt! Jag sÀger dÄ bara det. Förödelsens styggelse.
Torbjörn Lindahl

2017-10-29 @ 09:02:21
Postat av: jokke

Det Àr inte bra att experimentera med olika ingridienser och ordningar. SjÀlv Àr jag renlÀrig.Endast smör till palt och det skall vara Àkta smör inte nÄgot "motsvarande". PÄ sÄ sÀtt kan det aldrig bli fel ordning Àven om jag Àter sista palten först.

Svar: Underbart. FĂ„r nog lov ta efter ditt goda exempel.
Torbjörn Lindahl

2017-10-30 @ 06:26:14
Postat av: den gamle kamraten

Viktig frÄga detta!
Kraftigare kÀnslor Àn i vilken "teologisk" debatt som helst! Sylt eller smör och i vilken ordning ÀndÄ inte viktigaste grejen.

Jag gjorde lumpen - Kungliga 19:e Infanteriregementet i Boden - och efter detta tvÄ repmöten. Vid ett av dessa utbröt i baracken "Den stora paltdebatten". SÄ nÀra vÀpnad konflikt har jag varken innan eller efterÄt befunnit mig.
"Blogpalt!" sa nÄgon. Andra nekade.
"Leverpalt!" föreslog jag. "Aldrig i livet!" röt kanraterna och nÄgon inflikade ett försiktigt "Njurpalt?"
"Bara inde den mesiga Pite-palten, gjord pÄ potatis och vetemjöl! Det ska vara kornmjöl!" Helt rÀtt enligt min mening men hÀr hettade det verkligen till. Baracken klövs likt Koreahalvön. Argumenten flög likt missiler och Trumpna pitebor agiterade.

Det fantastiska var att fanatikerna nÄdde enighet. Utmattade konstaterade vi i alla fall att "Det Àr MAMMAS PALT som Àr bÀst!" Barackfreden var ÄterstÀlld.

2017-10-30 @ 11:49:17
Postat av: Anonym

Du kan inte begÀra alltför mycket av en frÄn nÀst sydligaste Norrland. Förundras över att jag över huvud Àter palt.
Hur Àter du sjÀlv ostkaka?

2017-10-30 @ 14:40:50
Postat av: sven-Ă„ke nilsson

Skulle inte kunna fÄ ner nÄgot av detta.Kanske p.g.a. ett naturligt motstÄnd mot att Àta blod. Apg.15:20 och mot vad en av de sju noakitiska buden sÀger. Àr dock inte motstÄndare till blodtransfusioner. Det Àr bara det att blod fÄr det att vÀxa i munnen. Kanske Àr det den Heliga Ande? Eller bara en naturlig motvilja mot att förtÀra blod.

Svar: Var fick du blod ifrÄn? Jag pratade inte om blodalt. Det har jag aldrig Àtit.
Torbjörn Lindahl

2017-11-04 @ 18:10:54
URL: http://karesuandoherden.emeritus

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0