Ingen konfession

blev det i söndags.* Jag var nämligen lite krasslig så det blev inget gudstjänstbesök.Däremot har informationen nått  mig hur många som var i kyrkan, 30 pers. Och av dessa var en tiondel präster, gudstjänstledaren oräknad.
 
En av dessa präster passerade Luleå och Hertsökyrkan på väg till kyrkomötet. Det slår mig att det vore intressant få veta hur många av kyrkomötets ledamöter som gick i svenskkyrklig gudstjänst söndagen före kyrkomötet. Resultatet redovisat nomineringsgruppsvis.
 
Nu sjunger denna session av kyrkomötet på sista versen. Nu väntar vi spänt på rapporter om utskottsarbetet. Särskilt gudstjänstutskottet som behandlat handboksförslaget.
 
Eftersom det i vissas ögon synes så erbarmerligt viktigt att kyrkans förtroendevalda ska väljas utifrån politiska ideologier så undrar man hur de olika ideologierna tar sig uttryck i handboksarbetet.
 
Några förslag:
Laudamus:
Socialdemokratisk variant: Vi prisar dig, du välfärdens Gud...
Sverigedemokratisk variant: Vi prisar dig, du svenskarnas Gud...
Centerpartistisk variant: Vi prisar dig, du landsbygdens Gud...
 
För kyrkan "i tiden" alltså så kan t o m konungen bli nöjd.
 
- - - - - 
 
* detta skriver jag enbart för min gamle kamrats skull så han inte förgås i sin längtan efter nytt inlägg

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Jag hoppas ju verkligen att de inte har kyrkomötesförhandlingar under den tid som det är högmässa där kyrkomötet hålls. Så att den politiskt valda församlingen onödigtvis motverkar mässpliktens uppfyllande! Men skulle väl inte förvåna.

Svar: Förhandlingar under högmässotid? Nej, det tror jag inte.
Torbjörn Lindahl

2017-10-07 @ 15:59:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0