Diskriminering

talade vi om på jobbet i onsdags. På vårt storkollegium där all personal är samlad. Med regelbundenhet ska det undervisas om saken och påminnas om att diskriminering, kränkning, övergrepp av vad slag det vara må, inte får förekomma. Inte från arbetsgivaren mot anställd. Inte anställda emellan. Inget fel i det.
 
En grupp som kan bli diskriminerad är inte dom som har en funktionsnedsättning, fick vi lära oss, för det uttrycket får inte användas, för ledet ned kan uppfattas som om det är sämre eller mindre värt. Däremot kan dom som har en funktionsvariation bli diskriminerade.
 
Alltså insåg jag att jag inte har en höselnedsättning utan en funktionsvarierad hörsel.  Alltid kul lära sig något nytt. Och den enda variation jag upplever är inte att jag ibland hör bättre och ibland sämre utan att det hela tiden blir sämre.
 
Och när man hör sämre så förskjunker man ibland i egna tankar när man inte orkar anstränga sig för att höra allt; och då tänkte jag att jag har väl blivit utsatt för kränkande särbehandling eftersom jag flera gånger under flera år till olika personer påpekat det svåra i att alltid höra allt som sägs just på storkollegier, utan att någon förbättring skett; och borde jag därför vara berättigad till ett skadestånd från arbetsgivaren.
 
Naturligtvis!
 
Alltså tycker jag - så här när vi just valt vår första kvinnliga biskop i Luleå stift - att arbetsgivaren borde utbetala det skadeståndet i form av att den funktionsvarierade på arbetsgivarens bekostnad får bjuda alla sina arbetskamrater på en öl på Bishops Arms.*
 
- - - - -
 
* om det är för att fira eller dränka sorgerna är upp till var ock en att själv bestämma. Här tvingar vi minsann inte in folk i något fack där alla måste tycka lika. Nej, vi gillar olika, som bekant. Något annat vore kränkande särbehandling.

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Men det ÄR väl sämre att höra dåligt än att höra bra? Alltså har du en funktionsnedsättning, särskilt om du hörde bättre förr. Elisabeth Sandlund gick ju i taket när det skulle heta att hennes dotter hade diverse funktionsvariationer, det var för henne bara ett enda bludder för att slippa exekvera Lagen om Särskilt Stöd. (Är inte förleden "sär" diskriminerande, liksom i "sär"-skola? Här ska väl alla behandlas lika. Eller - inte).

Svar: Min stora tröst är att när det på storkollegier informeras om en massa nya administrativa rutiner som jag inte orkar bry mig om då kan jag säga "jag hörde Inte."
Torbjörn Lindahl

2017-11-17 @ 07:54:34
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Maria

Alltså suck. Sorgligt men sant. Allt går bra, men de som tror GAMMELDAGS, de ska hålla käften och fatta att de har helt fel och är dumma i huvet

Svar: Dubbelsuck!
Torbjörn Lindahl

2017-11-17 @ 09:03:30
Postat av: Jonas M

Ständigt dessa nya eufemismer och omskrivningar. Variation innebär ju att det kan variera i både positiv och negativ riktning. Vilka åtgärder ska man vidta för dem med onormalt bra hörsel?

2017-11-18 @ 16:49:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0