Jag är helt ute!

Absolut helt ute. Det insåg jag idag. Och det är inte för att jag inte är med på Facebook, nej det är långt värre än så. Insåg det idag under ett arbetspass framför datorn på expeditionen. Det är ytterst sällan jag utför något jobb framför datorn, kan bara sägas så där som info. Nu menar jag alltså dator på jobbet. Hemdator använder jag i stort sett bara när jag betalar månadens räkningar, bloggar gör jag från telefonen. Men nu var det alltså datorn på jobbet. Den mesta tid jag sitter framför datorn på jobbet är nog när jag fyller i månadens tidrapport och när jag rensar inkorgen från gamla mail. 
 
Men nu skulle jag alltså för en gångs skull göra något s k arbete framför datorn. Göra årets upplaga av agenda för kommande mässa med konfirmation för Fridsförbundets konfirmander.
 
Men nu är det hela konstruerat så att när man loggar in då hamnar man på intranätet. Och där fanns en liten undersökning om vad man tyckte om intranätet.  Typ om man lätt hittar det man söker. Jo, det gör man väl om man aldrig söker nånting. Sen kom till slut en fråga om vilka olika verktyg (eller vad det nu kallades) man använde sig av. Jag tror det var ca 10-12 olika namn som kom upp.
 
Inte nog med att jag inte använde något av dem. Det är inte det som gör mig ute. Nej, verkligheten är att jag inte ens kände till namnet på något av dem. Jo, ett: Facebook. Kände man sig ute? Totalt! Kanske var det därför som jag senare på aftonen (efter möte med två sorgehus) dröjde mig kvar på expen och läste tidningen i pappersformat!
 
Så kommer man hem och vittjar brevlådan. Senaste numret av OAS-bladet. Där kan man läsa om Youngsters (dvs Barn-Oas). Hanna Simonsson (26) skriver om hur hon kände sig helt ute när hon satt tillsammans med ett syskonbarn som undervisade henne om alla nya appar och andra moderniteter som hon kände sig stressad över att hon inte kunde eller kände till.
 
Då föll liksom en sten från mina axlar. Om en 26-åring (två år äldre än min yngste son) börjar känna sig för gammal för att hänga med ordentligt då är det helt acceptabelt om det gäller mig.
 
Att jag i vissa kyrkliga och teologiska frågor inte anses hänga med min tid måste bara bero på att jag inte lyckats ta hem den nyhets-app där dessa nyheter offentliggjorts:)

Kommentarer
Postat av: SigridL

Till råga på allt är det helt ute att använda uttrycket att vara ute...

Svar: Men om en inne person med tillräcklig atatus i gruppen väljer vara ute då kan han göra det inne att vara ute.
Torbjörn Lindahl

2017-05-18 @ 18:33:03
Postat av: den gamle kamraten

Håller med SigridL. Mer passande i ditt fall är "helt borta" eller "rejält bakom".

Svar: Tack för dom vänliga orden!
Torbjörn Lindahl

2017-05-18 @ 23:09:28
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: SigridL

Helt borta och rejält bakom är nu inte samma sak, så bindeordet eller är felvalt.
(Vill inte på något sätt säga att jag håller med de gamle kamraten, men han har dock känt dig längre än jag...)

2017-05-19 @ 10:53:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0