Idag

dvs andra söndagen i fastan var vi lite fler i högmässan än vi varit senaste söndagarna. Trettioåtta eller trettionio fick kyrkvärldarna det till. Jag hörde dem jämföra sina räkningar i sakristian men uppfattade inte vad dom stannade för. Kollega som fanns bland gudstjänstfirarna distribuerade.
 
Innan gudstjänsten var det bönestund precis som förra veckan. Då var vi åtta, idag tretton deltagare. Riktigt roligt. Fantastiskt att det fanns sådan längtan till gemensam bön. Hoppas det kan komma något gott ut ur detta. 
 
Vi tog idag även första steget mot att göra den lista över de regelbundna gudstjänstfirarna som vi talade om sist. Tjugo personer anmälde sig. Fortsättning följer. Inom svenska kyrkan har vi på många håll varit alltför vana att människor som samlas till gudstjänst bara är besökare som inte behöver ha något med varandra att göra. Dags att ändra det. 
 
I predikan idag lyckades jag på ett riktigt snyggt sätt få in Kristi tre ämbeten: profet, överstepräst och konung.
 
Efter lunch på liten eritreansk restaurang med två av gudstjänstdeltagarna for jag till bönhuset. Om jag tänkt mig att jag själv skulle få sitta i lugn och ro så bedrog jag mig. Ingen av inplanerade predikanter var där så då blev jag ombedd rycka in. Så kan det gå.
 
På kvällen blev det två av de förhållandevis få tv-serier jag följer; den svenska Innan vi dör och sedan Akuten från en akutmottagning i London. Varför gillar jag se sådant? Kanske för att jag själv blivit så väl omhändertagen efter hjärtinfarkt och ballongsprängningar och elkonverteringar av orytmiskt hjärta och slutligen MC-olycka. Känner inget obehag vid åsynen av sjukhusmiljön, tvärtom. Vänliga människor och lagad mat. Kan man ha det bättre?  Jag skulle hur lätt som helst kunna bli totalt hospitaliserad. 
 
Nu gäller det att sluta innan jag blir totalt bloggiserad.

Kommentarer
Postat av: Andreas%2525252525252520Holmberg

Bra där! Har hört kristna ifrågasätta att Jesus skulle vara profet (jfr Profeten i 5 Mos. 5:18!) - dom verkar få lite Muhammed-vibbar av det. O ändå! Den här fina texten ur 1937 års psalmbok (ur julpsalmen "Gläd dig, du helga kristenhet") om Kristi trefaldiga ämbete är väl värd att bevara och sjunga (Gunnar Wemans far Henry ansåg f.ö. att den var hans bästa koral): http://missionspsalmboken.blogspot.se/2012/05/fullbordat-ar-det-loftesord.html

Svar: Så rädd för ett enstaka ord får man väl inte vara. Jesus har ju varit profet 600 år längre än Muhammed.
Torbjörn Lindahl

2017-03-13 @ 05:02:00
URL: http://www.efsidag.blogspot.se
Postat av: Jonas M

Ja sen kan man fråga sig vem Muhammed var profet för,om någon annan än sig själv.

Ja Kristi ämbete som överstepräst kan aldrig överbetonas när vi sätter det i samband med altarets sakrament.

2017-03-15 @ 19:20:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0