Bilköp

har jag varit inblandad i. Dock ej eget. Andras.
 
Redan i måndags då bekant pensionerad kollega drog med mig till Älmhult för att hos känd möbeljätte inköpa ett antal bokhyllor fick jag även följa till närbelägen bilaffär för att bese och följa på kort provtur med bil som eventuellt skulle inköpas. Idag på morgonen fick jag telefonsamtal i vilket bekräftades att bilköpet genomförts.
 
Bilköp (2) var jag med om igår afton men det var betydligt mer oplanerat. Tillsammans med god vän som i praktiken blivit min privatchaufför under resan Småland t o r startade vi hemfärden tisdag morgon. Strax utanför Stockholm stannade vi och packade bilen full med diverse som behövs i jordbruksföretag i norrland. 
 
När detta var klart var tanken att det skulle bli raka spåret norrut.  Men ack vad vi bedrog oss. Innan vi ens nått Stockholm började bilen föra ett sagolikt oväsen. Med hjälp av bilaffär vid sidan av E4 fick vi hjälp komma till märkesverkstad. Där kunde vänlig ung man snabbt ställa diagnos med åtföljande kostnadsförslag för behandling. Div funderande och telefonerande för inhämtande av synpunkter. Ganska snabbt avfärdades reparationsalternativet då bilen redan var ganska gammal. Alltså gällde det börja se sig om efter alternativ.
 
Eftersom undertecknad redan tidigare under resan ägnat tid åt att i telefon kolla på Blocket efter intressanta motorcyklar till salu fick jag vänligt men bestämt order att istället göra något slags nytta och leta lämplig bil istället. Sagt och gjort och vad är lämpligare att leta efter än samma märke som tidigare.
 
Och ser man på! Samma dag hade inkommit en annons om en likadan bil till salu; två årsmodeller nyare och 5000 mil mindre på mätaren och dessutom befinnande sig å mindre bilfirma bara någon mil bort!
 
Snabbt iväg (så snabbt det gick) och efter kort provtur och div ackorderande med säljaren var affären i hamn. Återstod bara att lasta över allt till "nya" bilen och montera av extraljusen från gamla bilen vilka skulle få följa med. När den nya bilägaren utbrast ett tack till Gud för problemets snara lösning så frågade bil försäljaren:
- Tror ni på Gud?
När saken bekräftats bekände han också att han var "personlig kristen" och aktiv i Filadelfia. Så fick vi ömsesidigt välsigna varandra innan vi skildes. Och med glädje kunde vi kontatera att bilförsäljaren redan fått den gamla bilen vidaresåld - med vinst! - innan vi ens hunnit iväg.
 
Slutet gott allting gott!
 
 

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Vilken fin historia! Och bilen fick sin välsignelse också?

Svar: Givetvis fick även bilen en förbön men naturligtvis borde jag haft vigvatten att stänka på den.
Torbjörn Lindahl

2017-06-29 @ 17:41:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0