Annandag Pingst

Märklig dag. Större delen av dagen kan man uppföra sig som vilken dag som helst. Själv for jag bl a till Röda korsets Kupan och hämtade en fåtölj som näst äldsta dottern köpt. Det var med nöd och näppe jag fick in den i bilen. Väl hos dottern fick jag se lite bilder från hennes Romresa tidigare i vår.
 
Sen fixade jag lite kring nya ytterdörren.
 
Alltså kan man ägna sig åt vanliga saker eftersom det inte är röd dag. Men på kvällen kunde man ändå fira helg och gå på mässa i Hertsön celebrerad av Bosse. Precis en apostlaskara var vi. I vart fall om apostlarna är lika många som i Husförhörsvisan.
 
Efteråt fick jag med mig tre vänner hem på te och tilltugg. Trevligt det med. Så var första semesterdagen slut. I morgon är det nationaldag.

Kommentarer
Postat av: Jonas%20M

Jobbar man inom staten och inte sitter i kundtjänst, registraturen eller it-drift kan man ju åtnjuta en klämdag och ha möjlighet att fira den heliga mässan; idag till åminnelse av Sveriges senast kanoniserade helgon den Heliga Elisabeth Hesselblad.

Men nog var det ett misstag att byta ut Annandag Pingst mot nationaldagen, som för de flesta firas med ett gäsp. Svårt att se hur det skulle kunna ändras såvitt vi inte blir inblandade i ett krig eller liknande, Gud förbjude.

Svar: Bara att beklaga att Annandag Pingst försvann ur samhällets festkalender. Men ännu mer beklagligt om även kyrkan släpper den. Inom "Område öst" i vår församling firar vi två annandagsgudstjänster; på dagtid i Örnäset och på kvällstid i Hertsön.
Torbjörn Lindahl

2017-06-05 @ 23:09:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0