En tabbe

gjorde jag idag. Firade högmässa med grön skrud. På självaste Kristi förklarings dag. Ändå nämnde jag i predikan att detta är en av festerna under den festfattiga halvan av kyrkoåret. Tur att jag inte tillade "därför är den liturgiska färgen vit". Måste dock erkänna attt vaktmästaren gjort rätt: det var vitt kalkkläde framtaget. Ändå väcktes ingen korrigerande tanke i mitt inre. Tog bara den skrud som hängde längst fram i skrudskåpet. Måste mentalt ha befunnit mig någon helt annanstans.
 
Detta är nu andra veckan i rad jag firat högmässa i Örnäset och använt mina "riktiga" veteoblater från Hertsön. Ingen har efterfrågat glutenftitt. så varför ska vi i alla kyrkor (utom Hertsön) tvinga alla att inte få traditionella oblater?
 
På aftonen ledde jag Sommarkväll i Andreaskyrkan som är en del i vårt samarbete med baptistförsamlingen. När jag under förberedlsen gick runt och tittade på lokalerna fann jag på en vägg ett vackert standar som tydligen en gång tillhört Malmbergets baptistförsamlings söndagsskola, men felstavat babtist. Ser man på. Trevlig samvaro i den kyrkobyggnad som lika gärna kunde varit svenska kyrkans distriktskyrka i området. Men det blir kanske att vi samarbetar alltmer i densamma nu när Björkskatakyrkan ska läggas ner.
 
Nu gäller det att se hur spelarna i respektive Frankrike och England samarbetar på en fotbollsplan någonstans i Nederländerna.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Hur ställer du dig till min tanke att du i höst skulle byta påven mot patriarken?

Svar: Spontant är tanken ytterst tilltalandeSen är det bara alla om och men...
Vi behöver diskutera.
Torbjörn Lindahl

2017-07-30 @ 23:41:01
Postat av: Stig Walldin

De hyddor Petrus ville bygga, var säkert gröna. De skulle ju påminna om Lövhyddohögtiden.

Svar: Det kallar jag att "tolka och tyda allt till det bästa".
Torbjörn Lindahl

2017-07-31 @ 22:29:02
Postat av: Jonas M

Ja jag kan berätta att i Notre Dame var den liturgiska färgen grön och inte vit - och texterna inte desamma. Den heliga kommunionen gavs dock genom bolaget med normalt gluteninnehåll. För övrigt var det intressant att endast de som inte delade Katolska kyrkans syn på realpresesen uppmanades att avstå. Men angående bruket i Svenska kyrkan kunde ju ett gott alternativ vara att använda oblater med låg glutenhalt då de ändå anses giltiga och vilka glutenintoleranta ska kunna äta.

2017-08-01 @ 21:45:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0