2 x kyrka

blev det igår.* Men det beror på att det är semestertider. Då får man ha två gudstjänster. Vilket jag absolut inte har något emot. Kl 11 i Örnäsets kyrka och kl 18 i Hertsön. Ungefär lika många deltagare (ca 20) på båda ställena. 
 
I Örnäset var en av gudstjänstdeltagarna en av domkapitlets ledamöter. Undrar om han var ute för att utöva den fortsatta tillsyn över mig som utlovades i domkapitlets friande beslut i december 2015? Jag har svårt tänka mig att han fann något att anmärka på. I Hertsön fick jag träffa en person som jag inte sett på länge. Det var riktigt roligt. Dessutom tre som jag kanske inte kommer att se på länge. Dom flyttar söderut och vi fick därför ha en liten avtackning med förbön efter gudstjänsten. Sen gick vi ut och åt tillsammans. Trevligt det med.
 
Det man frågar sig när man dubblerar gudstjänst och predikan är vilken gudstjänst (och predikan) blir bättre? Den första eftersom man då ger järnet och den andra bara blir en avslagen repris? Eller den andra eftersom den första bara är uppvärmning och det blir den andra som gäller på riktigt?
 
Det är frågan. Den enda (förutom prästen och förhoppningsvis den Helige Ande) som var med båda gångerna var kantorn. Alltså är hon den som möjligen kan sitta inne med svaret.
 
Kommande söndag blir det för mig bara Örnäset kl 11. Då avser vi hålla till i stora kyrkorummet, inte i det lilla Mariakoret.
 
- - - - - - 
 
* och ingen av dem var katolska kyrkan

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag är inte så säker på att prästerna skulle vilja att vi recenserade deras predikningar. Vi har våra åsikter, men pga vårt långt framskridna helgelsearbete så håller vi tyst utom då vi strör rosor. Och då kan ni vara säkra på att det varit en fantastiskt bra dag.

Svar: Roligt att höra att den Helige Ande även i denna tid är på väg skapa helgon.
Torbjörn Lindahl

2017-07-24 @ 15:55:21
Postat av: Maria

Av vilka jag är den främsta. Ha ha haaa

Svar: Gids verk sker oftast där man minst anar det :)
Torbjörn Lindahl

2017-07-24 @ 22:51:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0