Nu (2)

blir det vinter. Vore det i södra sverige vore det väl något slags SMHI-klass-ett-varning. I norrland heter det bara: det snöar. Men roligt är det att det blir vinter lite mer ordentligt. Man önskar att snön får ligga kvar i lugn och ro ett tag nu och att vi slipper töväder som bara gör det halt och blött.
 
Igår afton var jag på hockey. Den bästa match jag sett hemmlaget göra på länge. Bra fart och passningarna gick hem. Likväl blev det oavgjort vid full tid och Skellefte vann bonuspinnen efter straffar. Två onödiga utvisningar för Luleå gav Skelet chans göra två mål.
 
Annan vinst var jag dock nära göra. Man kan köpa lotter till stöd för ungdomsverksamheten. Jag köpte en. Var fem nr ifrån att vinna 18000:-. Visade min lott för grannen i bänkraden. 
- Jag har varit ett nummer från vinst, sa han.
 
Nära skjuter inga harar, som bekant. Varken på eller vid sidan av isen. Det lärde väl Lulespelarna också, som nära nog krossade västerbottningarna - om man ser till skottstatistiken.
 
Träffade som vanligt pensionerad kollega som har sin plats två rader framför mig. Mötte även min gamle kamrat med hustru. Dom hade visst något slags gemensam personalaktivitet från församlingen i norrbottens pärla. Även vi två talade om att vår pension stundar. Vi blir ju sextiofem samma år. Han kommer dock att med ca tio dagars marginal ha gjort sin fyrtioåriga prästerliga "...."(?)- vandring vid sextiofemårsdagen. Jag kommer att behöva knappt en normal graviditetstid till efter min födelsedag för att nå det magiska årtalet.
 
Men innan vi når dit ska väl Luleå ha hunnit vinna över Skellefteå några gånger.

Kommentarer
Postat av: Lennart Ö

Frid Torbjörn ! Efter som jag läser att du förmodligen är intresserad av is- hockey , vilket jag inte är.
Men faktiskt brukar de predikas på läktarna många gånger just vi lagsporter typ hockey , fotboll m.fl.utan att de vet om det ? När någon försöker göra mål , och missar målet brukar många ropa : OJ VAD SYND ! Och det är ganska slående , när vi missar målet med vårt egna liv det är just på grund av synden !

Svar: Predikan på läktarna! Ser man på!
Torbjörn Lindahl

2017-01-15 @ 01:48:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0