Ett mirakel

har skett.
 
Inte ett sådant som då vår frälsare sade till den lame "stå upp, ta din säng och gå". Utan hellre att någon sade "lägg dig ner i din säng och sov bekvämt".
 
Sådan är bakgrunden:
För en tid sedan köpte jag en ny säng. En sån där med motor så man kan höja och sänka fot- och huvudände. Allt gott och väl. Men efter ett tag slutade höj- och sänkfunktionen fungera. Efter en tids egna försök få det att fungera, koll att alla elsladdar var anslutna osv blev det konsultation med Sova-butiken. Det tog väl ett tag innan jag kom mig för åka dit. Sängen är bekväm nog i plattläge så jag var rätt nöjd ändå, tydligen. Eller - sannolikare - är det bara ett tecken på min allmänna oföretagsamhet. Nå, till slut befann jag mig åter på platsen för köpet. Koll med fjärrkontrollen mot sängar i butiken visade att felet inte låg där. Noggrann undervisning om hur jag bör se till att fjärrkontroll och sängmotor har riktig kontakt med varandra. Idoga försök hemma och återbesök med rapport: inget funkar! Alltså kontaktades generalagenten som skulle skicka någon att kolla, eventuellt byta motor. 
 
Denne någon har ännu inte varit här. Men döm om min förvåning. Igår kväll fungerade sängmotorn. Jag noterade att fotänden var obetydligt upphöjd. Rent spontant grep jag efter fjärrkontrollen som ligger på nattygsbordet. Och när jag tryckte på sänk-fotänden-knappen så sänkte den sig så ljuvligt stillsamt.
 
!!! och ???
 
Och hur kom det sig att fotänden av sängen var lite höjd? Vem har tidigare fått det att fungera? Får kolla med näst äldsta dottern som var här några nätter före jul och pga sitt rörelsehinder inte tar sig upp på övervåningen och då fick låna sängen på nedre plan.
 
Kanske var det vår Herre som tänkte på hennes bekvämlighet eftersom hon har höj- och sänkfunktion på sin egen säng, och sen lät välsignelsen stanna kvar?
 
Vem vet?
 
Nu säger någon att det var väl bara elsladden som var glapp eller dåliga batterier i fjärrkontrollen. Jo. Det har jag kollat "hundratals gånger" utan resultat. Och så ...plötsligt...
 
Ja, roligt var det i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Lennart Ö

Ja varför skulle inte vår Herre kunna hela en motordriven säng !
Jag har sett oförklarliga för mitt mänskliga förstånd hända ett antal gånger .
Har du tänkt att utan motstånd fungerar ingen ting ,
som ex : om motståndet i en elpryl går sönder, då fungerar den inte .
Det är väl därför Paulus berättar om sitt ljus över de vi räknar för motgångar och motstånd :Ty jag håller före att denna tidens lidanden intet betyda, i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras på oss. (Rom. 8:18) 
Så fint Torbjörn att den började fungera!

Svar: Tack för orden om det nödvändiga motståndet. Tänkvärt!
Torbjörn Lindahl

2017-01-20 @ 00:31:55
Postat av: Lennart Ö

Hej igen Torbjörn !
Jo som du skriver det nödvändiga motståndet ,
är intressant Just ordet (Nödvändigt) Nöden vänder så att det blir Nåd , om vi har tålamod = Mod att tåla = Kämpa trons goda kamp = vinna seger.

2017-01-20 @ 10:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0