Att tänka på

Jag måste absolut skriva nåt inser jag. Om jag ska behålla kära läsarnas intresse. Problemet är att jag inte vet vad jag ska skriva. Känner trycket att jag borde vara seriösare men känner mig sällan på det humöret numera. Alltså återstår inget annat än att berätta vad som händer - göra en s k uppdatering! - så får vi se vart det kan leda.
 
Jag får börja med att återknyta till det i föregående inlägg refererade miraklet. Varje gång jag kommer i närheten av sängen måste jag ta fjärrkontrollen och kolla att det funkar.....och för att kära läsarna ska känna sig trygga så gjorde jag ett avbrott i bloggandet och gick och kollade. Jo, miraklet håller i sig.
 
Det kan ju även i s k seriösa sammanhang vara en intressant fråga att tänka på. Alltså om mirakler håller i sig. Tex när det varit någon form av karismatisk väckelse med många helanden. Personer som menar sig upplevt helande, hur har det gått med dem på sikt? Har förbättringen varit kvar efter ett halvår, ett år, fem år?
 
Själv har jag alltid haft en tendens att tänka att om helandet inte upplevs bestå under längre tid så var det inte äkta utan mer suggestion. Men när vi hade ett samtal om dylika frågar i alpha-arbetslaget så blev jag motsagd av en kollega som menade att så behöver man inte resonera. Allt helande är temporärt, sa han. Visst är det så inser jag att jag också tycker.* För hur helade vi än blir så ska vi likväl dö - om inte Herrens dag kommer före. Och innan vi dör så börjar kroppen brytas ner. Och vem kan förbjuda att den nedbrytningen av kroppen börjar just inom det livsområde där man tidigare erfarit helande. Tänker jag.
 
Tänk så mycket man kunde tänka bara för att man tänkte på en säng.
 
I eftermiddag var jag på hockey. Såg hemmalaget besegra Färjestad. Det kan väl inte någon bland kära läsarna ha något emot. Nästa lördag kommer Växjö Lakers på besök. Då blir det strid uti andanom mellan mig och sydländsk bloggare vars blogg jag dock icke kan rekommendera. Undrar vad han kommer att skriva när Luleå tvålat till hans favoritlag?
 
I morn är jag ledig. Återstår frågan: var går man då i kyrkan? 
 
Nå't annat jag ibland tänker på är att jag inte (ännu?) läst de två omtalade böcker som ska få oss protestanter/lutheraner att förbli vid vår läst och inte låta oss lockas av katolska kyrkan; nämligen Anders Gerdmars Guds ord räcker och Lars Borgströms Bibliskt och romerskt-katolskt - vari består skillnaderna?  Jag har alltså inte läst dem. Borde jag det? Behöver jag det? Det anser kanske en och annan bland kära läsarna som tycker att jag då och då under senare år flörtat lite för mycket med "katolismen" (som man säger på viss norrländska). Vill jag läsa dem? Lusten har uppenbarligen ännu inte infunnit sig. Vad beror det på?
 
Det tänker jag också på.
 
- - - - - 
 
* att hålla med senaste talare är ju en av mina bästa grenar, brukar jag säga

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Man kan ju notera att när det gäller böcker när katolska författare skriver om olika aspekter av tron är det, numera, i allmänhet utan att bygga hela framställningen på hur felaktig den andra tron är utan att redogöra för den katolska tron är utan onödig polemik.

Vill man undersöka en trosinriktning är det förstås mest givande att gå till förstahandskällor och inte andrahandskällor som har en egen agenda att driva.

Eller är det så för nämnda skribenter att hela trosuppfattningen faller när när den inte är i skarp motsättning mot något annat; här Katolska kyrkans tro? För den som inte tror så är måhända böckerna inte lika lockande att läsa.

2017-01-22 @ 10:53:49
Postat av: Andreas%2525252525252525252525252525252525252525252525252520Holmberg

Jag tycker ärligt talat att du hellre borde läsa Galaterbrevskommentaren (M. Luther) om du inte har läst den än Gerdmar och Luther. Men det är ju roligt att konstatera hur allmänkyrkliga/katolska de här psalmerna är (vad man än menar om Luther var han ju en stor förnyare av församlingssången och t.o.m. Vatikanen ger visst ut ett Luther-frimärke i år ;):

http://helakyrkansjunger.blogspot.se/search/label/1500-talet%20Luther

Svar: Borde kanske läsa den efter att ha haft den oläst i bokhyllan i trettio år - drygt!
Torbjörn Lindahl

2017-01-22 @ 16:47:33
Postat av: Ann O Nym

Ekumenisk??

2017-01-22 @ 22:10:38
Postat av: Andreas%2525252525252525252525252525252525252525252525252525252520Holmberg

Rättelse: "hellre...Galaterbrevskommentaren...än Gerdmar och Borgström" skulle det ha stått. Ändrade också och skickade in formuläret på nytt, men det funkade visst inte (du fattar förstås ändå, men kära läsarna kanske blev brydda ;o).

I min upplaga av Galaterbrevskommentaren ingår även Luthers brev till antinomerna (boktryckaren vill kompensera prenumeranterna för en stor försening, och den lilla skriften var ytterligt välfunnen som komplement).

Svar: Åhå! Jag upplevde bara att samma kommentar infunnit sig två ggr och strök därför den ena utan att ha noterat någon skillnad.
Torbjörn Lindahl

2017-01-23 @ 07:45:20
Postat av: Lennart Ö

Ja på tal om helande har jag personligen varit med om ett annorlunda helande och det var min oro i en speciell situation , där jag ej visste hur eller hade någon möjlighet att påverka i Den oerhörda ångest jag befann mej i kom ett ord gång på gång i mina tankar och det var ordet KAOS , efter ett tag hör jag en röst inom mej som säjer bokstavera ! Jag tänkte vad då bokstavera ? Men det gjorde jag . Och helt plötsligt försvann all denna fruktansvärda ångestkamp ! Tänk mitt i ordet KAOS är A och O Alfa och Omega Herren själv !

2017-01-28 @ 01:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0