Gilla oss på Facebook

Känt uttryck. Alla möjliga näringsidkare brukar ha med den uppmaningen i sin reklam. Jag har alltid tyckt att det är löjligt. Vaddå "gilla oss" - "på Facebook"??? Hur vettigt är det på en skala? Vore väl bättre gilla affären, restaurangen eller vad det nu är i verkligheten så att man tar del av dess tjänster och erbjudanden. Eller...?
 
Så har jag alltså tyckt (måste bero på mitt eget icke-Facebookande) - fram till idag. Ty fr o m idag gäller: Gilla oss på Facebook! Och det som ska gillas är alltså Frimodig kyrka i Luleå stift vars styrelse kan ses på bild tagen utanför EFS i Luleå där vi idag hade årsmöte. Bara några minuter efter att vi lagt ut bilden var den gillad. Först av Dag Sandahl. Det tackar vi för. Under eftermiddagen blev det fler gillanden.
 
Inte undra på det. Frimodig Kyrka är ju det enda alternativet i kyrkovalet. Det är bara att ta hjälp av Google en stund och leta lite och sen jämföra Frimodig kyrkas program med de övriga partiernas kyrkovalsprogram. Du inser direkt vilken som är den kristna nomineringsgruppen. Kom ihåg det på (kyrko-)valdagen också, i september.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Nu blev det väl lite fel ?
Det ANDRA alternativet ska det vara!

Svar: Det påståendet gillar vi inte. Varken på Facebook eller i verkligheten.
Torbjörn Lindahl

2017-02-11 @ 21:56:50
Postat av: Jonas M

Som sagt är det bara att läsa innantill så kommer man att finna att FK är det enda kristna alternativet, övriga kompromissar med det kristna budskapet.

2017-02-11 @ 22:46:45
Postat av: Per-Eric Simma

För de som känner till Facebook är "gillande" inget nytt och informationen om gillande syns ju offentligt. Men inte många förstår hur fort gillande sprids så fler ser den aktuella bilden.
Som exempel - just nu, 21 h efter att den bilden lagts ut, så har den bilden 11 gillanden men hela 915 personer har sett den! Så fort går det!

Svar: Man borde naturligtvis sluta blogga och skriva på Facebook istället. Men det kommer aldrig att ske.
Torbjörn Lindahl

2017-02-12 @ 12:57:46
Postat av: den gamle kamraten

Din konservative rigide gamle gubbstrutt!
Klart du skall beväpna dig med frimodighet och bli med på Facebook! Alla ungdomar - nästan - har redan gått vidare till andra sociala medier så vi är snart bara en massa ½-gamla medelåldringar som är mer eller mindre aktiva. Miljön alltså helt trygg för en sådan som du.
En blogg är utmärkt för att meddela sina vänner/läsare hur man har det. Finnas på FB ger till detta den omvända riktningen och låter DIG veta hur dina "vänner" har det. Inte dumt.
Kom ut ur garaget!

2017-02-13 @ 16:13:26
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se
Postat av: Andreas%252520Holmberg

Härligt, Torbjörn! Blogga på du! (Men från Facebook kan man länka till sina blogginlägg ;o).

2017-02-13 @ 21:45:55
URL: http://www.efsidag.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0