Nu har mina ögon skådat

solförmörkelsen.
 
Den som denna dag sveper som ett band över USA från väster till öster. Men inte var jag där. Jag fick visserligen förra året ett gott biskopligt råd* från en som såg solförmörkelse här i landet 1954. Men det var ju före nätets tid. Nu var det bara att luta sig tillbaka i favoritfåtöljen med telefonen i handen så fick man se det live. T o m två gånger såg jag det, först från Oregon och sedan från Wyoming. SMS-kontakt med bror och svägerska sedan, vilka befinner sig i Idaho, där dom har en dotter, och såg skeendet därifrån.
 
Själv har jag inte sett solen live idag. Mulet alltså. Och en stund på eftermiddagen störtregn. Däremot har jag varit i Piteå och köpt en MC-hjälm** med solvisir. Vad jag nu ska ha den till?
 
- - - - - - 
 
* att jag inte efterföljde ett råd från en av Missionsprovinsens biskopar måste väl räknas mig till godo när nya domkapitelsanmälningar övervägs?
 
** min gamle kamrat bör inte motsätta sig detta. Snarare glädja sig. Det kommer nämligen innebära förnyat behov av platser ca 50-70 km bort dit man kan åka för en stunds ljugande när andan faller på. Vilket aktivt kan motverka den leda han annars kan riskera när han nästa år inträder i förblivande semester.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Det där med MC-hjälm med solvisir" ger onekligen anledning att känna viss oro med tanke på viktiga och meningsfulla Älvsbyresor - hur de än är tänka.

1: "Gubbe på anabol moped" - en riskfaktor främst för gubben själv.
2: "Hjälm på i bilen" - mötande trafikanter ser en som inbillar sig köra rally.
3: "Hjälm på i bussen" - kan tolkas som flagrant misstro och därmed kränkning av Länstrafikens förare.

Men om hjälmen bara är till för att upp-och-ner-vänd fungera som blomkruka eller pennställ är jag lugn.

Svar: Ett pennfodral i den prisklassen ser jag fram emot när jag blir sjuttio!
Torbjörn Lindahl

2017-08-22 @ 12:23:42
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0