Kyrkovalet

Är ju i fokus nu.  I Dagen har man en serie där de olika nomineringsgrupperna i kyrkomötet får en debattartikel var. Nu var  det Sverigedemokraternas tur.
 
Det som slog mig var hur likt detta är centern och sossarna och flera av de andra xx-partister i svenska kyrkan-grupperna. Lite konservativare givetvis. Men i grunden samma politiska anda. Det är bara en nyansskillnad mellan socialdemokrater och sverigedemokrater. Det är samma utifrån-perspektiv. Samma kulturarv och kyrkliga betydelse för det samhälle respektive parti ändå vill bygga oavsett om kyrkan fanns med eller inte.
 
Svenska kyrkan är ockuperad av fientliga makter. Vi behöver inte sverigedemokrater för att skyddas mot socialdemokrater och vi behöver inte socialdemokrater för att skyddas mot sverigedemokrater.
 
Vi vill bli fria! Vi vill ha rätt tro på Jesus utan politisk inblandning.
 
Alltså röstar vi på det enda verkliga alternativet i kyrkovalet: Frimodig kyrka. 

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Ja partierna är lika usla allihopa. Och hålla på att tjata om kulturarv är tramsigt. Man kan vara intresserad av det även som ateist. Var i den Heliga Skrift står det om att värna kulturarvet?! Nej följ Jesus så blir det bra.

Svar: Jo, det gäller bara att krypa bakom de enkla slagorden (för eller emot äktenskap för enkönade par, typ) så ser man hur lika partierna i grunden är.
Torbjörn Lindahl

2017-08-10 @ 22:08:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0