Fin gudstjänst

var jag på idag. I katolska kyrkan i Uppsala. Andra gången jag var där. Följde med äldste sonen. Det gjorde jag förra gången också. Fin liturgi, god predikan men det hade inte gjort nåt om den varit lite längre. Avslutning med någon psalm som innehöll bön om Marias förbön. Jag tvingas medge att den inte störde mig särskilt mycket.
 
Har alltså varit ett drygt dygn i lärdomsstaden. Kom lördag och for söndag. Hälsade på äldre sonen. Vi hann både samtala och gå ut och käka och delta i mässa. Komplett helg således.Det enda som saknades var kommunionen. Men då jag kommunicerat fem ggr från torsdag-torsdag så får jag kanske vara nöjd.
 
Alltid roligt besöka Uppsala, den stad där jag bodde sex år på 70-talet och som jag därefter besökt många gånger bl a under de två mandatperioder då jag satt i kyrkomötet.

Kommentarer
Postat av: Jonas M

Jesuiterna kan man lita på, där är det ordning och reda. Ja predikan i en katolsk mässa kan nog ofta vara lite kortare men liturgin är också längre.

Även om man i avvaktan på att man kan säga ja och amen till allt vad som bedes i den eukaristiska bönen innan man får ta emot kommunionen kan man ts emot den andligt.

Svar: Man kan förvisso ha välsignelse av mässan även om man ej kommunicerar. Om man däremot gör det "i avvaktan på..." beror ju på om man upplever sig på väg i någon bestämd riktning.
Torbjörn Lindahl

2017-04-25 @ 07:06:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0