Påven är katolik

Tänk så märkligt. Det var ju det som sades vid hans tillträde. Och att folk snart skulle inse det. Framförallt journalister och opinionsbildare som lät sig förledas i tanken av hans vänlighet och folklighet, och tänkte att han snart skulle vrida hela kyrkan åt annat håll. i synen på äktenskapet, ämbetet mm. Undrar om den svenska journalistkåren äntligen lärt sig att påven är katolik? En av kvällens nyhetssändningar hade som en av sina huvudrubriker att påven inte öppnar för kvinnor som präster i katolska kyrkan. Jag tycker nästan synd om journalisten. Säkert peppad av kollegor och chefer. Kanske själv drömmande om det stora scoopet: om jag får chansen till en egen minut med påven och mikrofon i handen då ska jag ställa den för hela svenska folket mest avgörande frågan, alla kategorier. Och så ställer hon den fråga som vilken grundskoleelev som helst (med något så när elementära kunskaper) redan vet svaret på: kommer det snart kvinnor som präster i katolska kyrkan?
 
Jag menar: snälla journalister, är ni i verkligheten så dumma som ni verkar eller gör ni er till? För säkerhets skull: om du någon gång får chansen intervjua statsministern så slösa inte bort din dyrbara tid genom att fråga om sossarna tänker föreslå att vi avskaffar vår parlamentariska demokrati.

Kommentarer
Postat av: Anonym

"Glöm din dröm" om kvinnliga präster i katolska kyrkan. Journalister och andra har på sig sina svenska glasögon och tolkar allt utifrån dessa snäva premisser. Det är verkligen ganska pinsamt, alltså./Maria

Svar: Journalister borde lära sig att Sverige - eller ska vi säga det av media skapade Sverige - inte är världens "facit".
Torbjörn Lindahl

2016-11-02 @ 00:02:57
Postat av: Andreas%25252525252520Holmberg

Instämmer. Fast exemplet var kanske lite för skruvat för att riktigt åskådliggöra dumheten? Det är väl snarare som om någon journalist frågat Stefan Löfven om när vi kan vänta oss att han sänker skatterna till 25%-nivån.

Svar: Liknelser är alltid liknelser med sina poänger och brister. Det gäller att finna just poängen.
Torbjörn Lindahl

2016-11-02 @ 13:55:23
Postat av: Jonas M

Stor nyhet på Aktuellt ikväll var att Jackelen ifrågasatte om Påvem hade en balanserad nänniskosyn mot bakgrund av att han enligt henne vistas i en enkönad miljö, apropå intervjun på planet igår.

Dålig sensationsjournalistik, även om det var opassande av henne att fälla en sån kommentar.

2016-11-02 @ 21:29:56
Postat av: sven-åke nilsson

Journalisterna är inte så dumma som du tror, de är nog dummare.

Svar: Ja, ibland verkar det så. Men idag (eller igår?) har jag läst en krönika av en journalist som förefaller äga viss tankeförmåga. Men drt handlade ju inte om påven!
Torbjörn Lindahl

2016-11-04 @ 11:56:07
Postat av: +Göran

Nu skall man trots allt notera att Antjes kommentar – problematisk i sig – var ett kort klipp ur ett större sammanhang. Journalister älskar korta one-liners (som de tycker är passande) framför längre mer komplicerade resonemang.

2016-11-06 @ 15:49:31
Postat av: Jonas M

Så sant, liksom den Helige Faderns uttalanden på planet som också klipptes ned.

2016-11-06 @ 21:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0