Halva helgen

har bara gått ännu. Eller strängt taget har den ju just börjat. Nå i vart fall har det varit innehållsrikt i ett dygn. Vi har haft en helg för dem som går i alphagruppen + fortsättningsgrupper. Inte vanlig alpha-helg dock med det vanliga Helig Ande-innehållet. Det var flest deltagare ur våra fortsättningsgrupper. På fredag kväll fick dom höra det alphaföredrag som vi missade för en tid sedan då vi tog med alla på konsert i Domkyrkan. Det föredraget (om hur Gud leder) höll Ulrica (diakon). Idag är det jag som undervisat: om synden,* försoningen, bikten** och sist lite om nådegåvorna. Det var egentligen bikten som var huvudtemat. Lite om synden och försoningen mer som bakgrund. Om nådegåvorna senare på eftermiddagen enligt önskemål eftersom vi hade lite oplanerad tid över. Blandad kompott.  Sist hade vi en förbönsstund. Välsignat både att få be för människor och att få ta emot förbön. Själv blev jag rejält uppmuntrad efter förbön av kollegan Susanne.
 
Vill alltså bara dela med mig till kära läsarna att det varit ett fint och välsignat dygn. Nu blir nästa större händelse morgondagens högmässa.
 
- - - - -
 
* kommer att tänka på historien om en kyrkogångare som skulle referera predikan för en som varit tvungen vara hemma från gudstjänsten:
- Vad predikade prästen om idag, då?
- Om synden
- Vad sa han om den då?
- Han var emot den
 
** i huvudsak samma föredrag som jag pga ett kyrkoherdebeslut inte fick hålla i distriktskyrka i stor församling i större pastorat i stiftet för några veckor sedan. Noteras kan att på onsdag håller jag det - på domprostens kallelse! - för prästerna i Domkyrkoförsamlingen. Hur blir det om vi försöker tolka det som sker?
 
- - - - -
 
PS. Redan på förmiddagen igår råkade jag i ett helt annat kyrkligt sammanhang få min sittplats bredvid en kyrkopolitiker som för ett år sedan hade mig anmäld till domkapitlet; hon varken gratulerade eller kommenterade domkapitlets friande beslut från december i fjol. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0