Bildbevis

kommer här att jag även mötte vännen och kollegan Hanna när jag var i Töre. Henne lärde jag känna när hennes man, Mattias, var pastorsadjunkt hos oss i Örnäset någon gång kring (strax före?) millenieskiftet. Jag fick vara hans handledare större delen av året. Om jag lärde honom något kan väl diskuteras, men det kan jag berätta att en liten detalj i högmässofirandet lärde han mig - och det tillämpar jag fortfarande.
 
Hannas avgörande betydelse för mig - och för kära bloggläsarna! - är att hon var en av två (den andre var min gamle kamrat) som aktivt inspirerade mig att börja blogga. Om hon därför ska prisas eller beklagas finns det nog olika åsikter om bland denna ringa bloggs läsare och icke-läsare. När hon försökte övertyga mig om bloggandets enkelhet så föreslog hon att man dels kan skriva lite div ditt och datt och sen "bara publicera dina predikningar". Det förra har jag väl åtlytt men inte det senare. Dels tror jag att mina predikningar är bättre (=mindre dåliga?) i hört skick än i läst; dels följer jag principen "allt vad ni vill..." - när t ex min gamle kamrat låter ett blogginlägg nästan helt fyllas av en nyss avhållen predikan ,så erkänner jag att jag scrollar förbi tämligen kvickt; dels (OBS! "för det tredje" - nästan som en predikan!) har jag aldrig mina predikningar helt utskrivna, än mindre i dataskick. Alltså skull det kräva orimligt mycket onödigt jobb få dem bloggpublicerbara.
 
Allt detta bara för att jag mötte en gammal vän!
 
 
OBS! att denna bild är en s k selfie  som Hanna tog med sin mobil. Det är andra gången i livet jag finns med på en sådan. Några dylika av mig med Eiffeltornet, Peterskyrkan, pyramiderna eller liknande i bakgrunden finns inte. Bakgrunden på denna selfie är en del av församlingshemmet i Töre. Hur många av kära läsarna kan skryta med att dom varit där?

Kommentarer
Postat av: Andreas%2525252525252525252525252520Holmberg

Jag har varit i Töre kyrka med kära far EN gång. Kan det möjligen ha varit Håkansson som predikade? (Honom har jag i varje fall bestämt hört i Mjölkuddens kyrka).

Men jag minns inte att vi var i Töre församlingshem - det var väl bara en vanlig sommarsöndag utan särskilda jubileer o dyl. Så nej, jag kan inte skryta med att ha varit där. (Inte beklaga att jag varit där heller).

2016-11-28 @ 16:24:05
Postat av: den gamle kamraten

Förbiskrollad!!!
Det var det värsta!!!

Kan bara betyda att Andra Timoteusbrevets fjärde kapitel går i uppfyllelse, alltså där det står: "Ty den tid kommer, då de icke längre skola fördraga den sunda läran..." (1917 års översättning)

Svar: Guds ord är ju alltid sant.
Torbjörn Lindahl

2016-11-29 @ 00:49:38
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0