Adventstiden

har börjat nu då första söndagen i advent gått in. Adventsstjärnor och adventsljusstake har på sedvanligt sätt tagits fram. Det första ljuset i den senare tändes i gemenskap med näst äldsta dottern som nu bor här en tid pga reparationsarbeten i hennes egen lägenhet. Vi sjöng även några adventspsalmer tillsammans. Tänk så mycket det betyder att få inleda adventstiden på exakt samma sätt som man gjort ända sedan sin barndom.
 
Dagen i övrigt har varit arbetstyngd. Äntligen har jag kommit mig för att göra det som jag borde gjort en längre tid: målat div ytor i köket. Nu är det snyggt och fint.
 
I morgon blir frågan var man går i kyrkan. Grundtips är ju alltid Hertsökyrkan men jag har även blivit inbjuden av svärfar att komma till Töre. Där firas i morgon kyrkans 80-årsjubileum med deltagande av biskopen. Eftersom jag predikade där första gången redan som ny präst för 37 år sedan och senare gått i kyrkan många gånger och även lett gudstjänst några gånger, så känner jag mig väl hemma där. Nästan som en andra hemkyrka, men just nu känner jag mig lite för trött för en dryg tiomilafärd. Den som lever får se.
 
Och när jag nu ändå håller på och skriver  så kan jag berätta från fjärde bandet av Pehr  Stenbergs Lefwernes Beskrifning hur man artigt undertecknar ett brev år 1800. Huvudpersonen och tillika författaren berättar om ett brev han fått från en god vän (en s k gammal kamrat!) som utöver namn undertecknar sålunda:
Framhärdar med all vänskap
Min Högt älskade Broders
Upriktige Vän och ödmjuke Tjenare
 
Så ska det låta! Några ytterligare detaljer ur verkets del IV kan jag ännu inte lämna eftersom min yngre bror - som för första gången inte ligger 1-2 band före mig i läsningen, utan efter mig! och tillika är (åtminstone sporadisk) läsare av denna ringa blogg - strängeligen förbjudit mig att avslöja något av innehållet.

Kommentarer
Postat av: Hanna Johnselius

Roligt att du kom till oss i Töre och firade in första advent! Ha en välsignad adventstid och du vet ju att dörren alltid står öppen för dig hos oss.

Svar: Tack! Jo, jag inser att det var oförskämt länge sedan jag klev in genom dörren hos er!
Torbjörn Lindahl

2016-11-27 @ 14:06:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0