Långa dagar

Dvs långa abetsdagar har det varit onsdag - torsdag.
Onsdag en stor del av dagen grundplanering med områdets personal inför hösten. Vissa förändringar planeras men då jag brukar avstå att alltför detaljerat kommentera min arbetsplats så får det det stanna med detta. För mig och en kyrkomusiker dock med avbrott för andakt på äldreboende. Riktigt fin stund. 
 
Efter planeringen en stunds arbete med handboksremissen. Jag tillhör ju den grupp om två präster och två förtroendevalda som utarbetar församlingens remiss.
 
Från sen eftermiddag och resten av kvällen alpha med fortsättningsgrupper. Temat för alphaföredraget för dagen: "Vad ska vi med kyrkan till?"
 
Under dagen nåddes vi även av ett tråkigt besked vilket man kunnat läsa om i tidningarna nu torsdag och fredag. Innebar att vi avslutade kvällen med innerlig bön för alla inblandade och drabbade.
 
Torsdag fm mer arbete med att formulera utkast till "fritext" i församlingens handboksremiss.
 
Lunch med några arbetskamrater och sedan träff hos domprosten för fördjupad genomgång av gårdagens olika besked.
 
Sen arbete i handboksremissgruppen igen ända fram till det var dags fira veckomässa i Örnäsets kyrka. Roligt vara i den kyrka där jag var distriktspräst under 90-talet och som var min ungdomstids kyrka (för den oinvigde: den ligger bara tre km från Hertsökyrkan där jag nu är "gudstjänstansvarig").
 
Sen var dagen slut: nej inte riktigt. Efter sen middag å den restaurang jag alltid ansett har stans godaste pizza - men denna gång var den inte riktigt lika perfekt i smaken om än i konsistensen; har dom fått ny pizzabagare? - så blev det en avslutande stund vid datorn för finslipande av utkast till fritext i handboksremissen, vilket slutligen översändes till kollega som har uppdraget slutredigera vårt svar och till övriga i gruppen för kännedom och möjlighet till sista synpunkter.
 
Men sen var det slut. Nu är jag ledig i dagarna två. På söndag celebrerar och predikar jag i Hertsökyrkan. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0