Alphaplanering

inför höstterminen var dagens huvuduppgift. Men arbetsdagen började på församlingens diakonala mötesplats där jag denna dag ansvarade för sången och andakten. Det blev huvudsakligen doppsalmer och prat om dopet. Och en rolig historia. En av psalmerna vi sjöng (381) är författad av Sam Perman som var domprost i Luleå och i den rollen efterträddes av StIg Hellsten (som senare blev biskop). I samband med domprostbytet skämtade Luleborna sålunda: "Förr hade vi en per man, nu vill vi ha helst en".
 
Plats för skratt!
 
På eftermiddagen blev det några telefonsamtal till förrättningsfamiljer och tid att fylla i månadens s k flexrappport dvs ange hur stor del av arbetstiden som ägnats åt den "grundläggande uppgiftens" olika delar gudstjänst, undervisning, diakoni och mission.
 
Senare på eftermiddagen blev det utvärdering av våren och planering inför hösten med alphaarbetslaget. 
 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Jaså, du har tid att fylla i "flexrapporten" du ;o). Den har vållat somliga stort huvudbry. Hur sönderdelar/analyserar man det som dock ofta hänger ihop?

Bra i a f att du undervisar om dopet. Viktigt att hålla ihop förra söndagens tema med nästa söndags.

Sam Perman vigde min svärmors föräldrar till äktenskap. Han har även skrivit de icke oävna romanerna "Lill-prästen i Bergvik" och "Den rytande elefantens stad".

Svar: Att Sam Perman också var romanförfattare visste jag inte.
Vad flex beträffar är det ett elände. Särskilt som rapporteringen inte gör någon skillnad för mig personligen, eftersom jag har fast lönetillägg som täcker OB och övertid. Så jag fyller i det en gång per månad och försöker med hjälp av almanackan rekonstruera månaden. Jag skär inte alltför tunna skivor utan sätter oftast hela arbetspass under samma verksamhet.
Torbjörn Lindahl

2016-06-01 @ 08:20:15
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: den gamle kamraten

Gissa vem i kommentarsfältet som har Sam Perman som sin dop-präst. Och som döper sentida ättlingar med asmma efternamn. Gissa bara!

Svar: Alldeles för svår fråga!
Torbjörn Lindahl

2016-06-01 @ 13:13:50
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0