Stormöte

pågår i Luleå i helgen. Det går av stapeln i Arcushallen i Karlsvik. Började igår, avslutas i morgon. Idag har jag varit där. Hann lyssna till två predikningar och ägnade i övrigt en del tid åt att frakta dit nattvardskärl mm som jag lånat i församlingen + att ställa i ordning för aftonens nattvardsgudstjänst. Som tack för denna min insats fick jag det överblivna oanvända brödet och vinet. Inte för eget bruk, jag tar det till kyrkan. Alltså har Luleå Domkyrkoförsamling tjänat åtskilliga hundra på Stormötet. Men det får väl gälla som tack för lånet av nattvardskärl. Kollegan Lars-Gunnar celebrerade och Stefan Aro predikade. Fyra präster och fyra lekmän distribuerade. Sammanlagt en fin mässa med god stämning.
 
Så fort jag deltar i dessa laestadianska sammanhang träffar jag många människor som jag känt sedan länge. Många kära återseenden.
 
Men i morgon firar jag högmässa i Örnäskyrkan. Kanske blir det Arcusbesök igen på eftermiddagen.
 
Alla ungdomar och barn från åtta års ålder finns med i arbetsgrupperna. Fantastiskt att se. 

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Ja, det är en stor glädje att höra om detta och att du och L-G m.fl. fortfarande tjänar (vill tjäna och får tjäna) i detta sammanhang! Tillsammans med Tornio-jättemötet (där man behövde 70 präster - var får SRK dom ifrån? viger dom själva?) är det ju en fantastisk möteshelg i "Norra botten". En sådan gång kan man väl bara säga: Guds frid!

Svar: Jo, det var en stor glädje vara med. Att medverka vid nattvardsgudstjänst på stormöte (oavsett uppgift) har jag alltid upplevt som en fin uppgift. Den här gången var det dessutom välorganiserat med "kyrkvärdsuppgifterna" och god relation mellan präster och medverkande lekmän.(Jag avstår nog tills vidare alla konverteringstankar! Det här sammanhanget är ett av dem jag onekligen hör hemma i :))
Torbjörn Lindahl

2016-07-03 @ 10:20:18
URL: http://efsidag.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0