Semestersöndag

Då blev det inget arbete. Inget som har med vanliga jobbet att göra. Det är ju semester. Och inget av typen gräsklippning eller slyröjning eller ens dammsugning, eftersom det är söndag. Min barndoms fostran sitter djupt: man jobbar inte på söndagar.
 
Vad har jag då gjort idag?
 
1. Promenerat en runda som jag gått oräkneliga morgnar under senaste dryga tio åren. Genom Björsbyn, ut till gamla E4, längs densamma till Aurorum och hem via Högskolan och Porsö centrum. Oftast har jag promenerat denna runda på lördagar och söndagar eftersom det var så mycket trafik på gamla Haparandavägen på vardagmorgnar. Sedan några år finns nu en cykel- och gångväg längs stora vägen så det skälet gäller inte riktigt längre. Men vanan att gå denna strecka på helger och ta andra vägar på vardagar finns kvar. Låter nästan lite andligt: traditioner finns kvar även sedan dom förlorat sin motivering.
 
2. Läst mer i del två av Folke Olofssons Credo.
 
3. Varit i kyrkan
 Hertsökyrkan, där mässa celebrerades av Mats och Sommarkyrkan medverkade med sång.
 
4. Suttit med telefonen i hand och läst en massa sex år gamla blogginlägg. Tänk vilka intressanta inlägg som finns i detta bloggarkiv. Fann bl a ett som det förvånar mig att ingen av fjolårets anmälare riktade strålkastarljuset mot. Gjorde verkligen kära anmälarna sitt jobb ordentligt? Det kan man undra.

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Vad i hela fridens dagar var så intressant i det du skrev för 6 år sedan att du fastnade i omläsning av din egen text? Precisera!

Svar: Bara roligt att ibland lite på måfå påminna sig något man skrivit förr.
Torbjörn Lindahl

2016-07-25 @ 22:00:57
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0