Semestermåndag

Och lite annorlunda väder. Det fanns en del molnskyar på himmelen och ibland skymdes solen av moln. Några grader lägre temperatur. Bara skönt.
 
Morgonens promenad blev upp på Berget - som ett villakvarter här på Porsön kallas eftersom det ligger på högsta höjden av det som en gång kallades Lill-Porsön. Storporsön ligger ju en bit bort, närmare Gammelstadsviken. Namnen skvallrar om att det fanns en tid då landhöjningen inte gjort sitt, då nuvarande höjder i terrängen var just öar. 
 
Jag brukar gå upp på berget fyra gånger och gå var ock en av de fyra villagatorna. Det blir lite varierad motion istället för att bara gå platt runt Björsbyn.
 
Dagens insats blev gräsklippning. Jag är nu ingen flitig gräsklippare. Fem gånger per sommar brukar vara minimumm. Två gånger i juni och sedan en gång i månaden t o m september. Vid eventuella anfall av överdrivet nit kan det bli fler gånger. Det tror jag möjligen att det blivit i år. Jag köpte ny gräsklippare för en tid sedan och detta var definitivt andra gången med nya klipparen. Två gånger klippte jag även med den gamla. Alltså redan fyra gånger - minst. Vilken total omåttlighet.
 
Var går morgondagens promenad och vad blir morgandagens jobb?
 
Jag ber kära läsarna - för vilken gång i ordningen? - notera att det går hur bra som helst att uppdatera - dvs bara berätta om vardagslivets meningslösheter utan att vara på Facebook.
 
F ö skrev en krönikör i dagens NSD att hon och hennes syster visst tänkte hoppa av Facebook. Det blev visst för ångestframkallande att läsa alla andras uppdateringar om deras fantastiska liv och alltför prestationsångestskapande att försöka vara så spirituell och vitsig i sina formuleringar att man får tillräckligt många likes.
 
Nä, tacka vet jag en gammaldags blogg. Där behöver man inte jaga likes det räcker att bli anmäld till domkapitlet då och då.
 
Då vet man att man lever.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0