Nu blir det reklam

Dock ej film. Bara prat.
 
Kvarterskrogen Harnet heter en liten trevlig restaurang som ligger på Malmudden här i Luleå. På Brogatan. Alla Lulebor vet ju var Malmudden är. Men inte alla tänker på att Malmudden ligger fristående från centrumhalvön. Dessa två skiljs ju åt genom en nästan omärkligt smal kanal.
 
Att den kanalen en gång var gränsen mellan Domkyrkoförsamlingen och Örnäsets församling - det visste inte alla. Så ej heller en kyrko- och kommunalpolitiker i staden som ej insåg att hon inte kunde nomineras till samma kyrkoråd som tidigare när hon flyttat från ens sidan kanalen till den andra. Så kan det gå.
 
Faktum är att när man promenerar från centrum och kommer till Malmudden då lämnar man  fastlandet och kommer ut på en ö. Den jättestora ön Hertsön. Även om det är åtskilliga kilometer kvar till stadsdelen Hertsön.
 
Nå, i vart fall; på Brogatan på Malmudden finns denna lilla trevliga eritreanska kvartersrestaurang. För några dagar sedan stod det om den i tidningen. Den ligger just nu lite illa till. Lite risigt kanske man ska vitsa till det. Orsaken är att det pågår stort vägarbete på gatan framför. Det gör att gående och en stor del av biltrafiken lotsas andra vägar. Det är även svårt finna in till dess parkering. Sagda restaurang ligger alltså i lä. Vad händer när en näringsidkare råkar ut för dylikt? Kundunderlaget sviktar. Då blir det ekonomiska problem.
 
Vid vårt kollegium i onsdags berättade en kollega om denna tragik och uppmanade oss alla som någon gång tänkt äta ute att göra det just där. Själv har jag aldrig ätit där förr, men nu har jag två gånger på tre dagar prövat det eritreanska köket. Kan rekommenderas. Det vore synd om restaurangen skulle gå under bara pga ack så nödvändigt gatuarbete. Finna det någon fler eritreansk restaurang i staden?
 
Dessutom kan man i menyn läsa om och skaffa sig kunskaper om det eritreanska kökets specialiteter. Och i menyhäftets slutdel kan man även läsa lite om landet och studera en karta. Bland sakupplysningarna nämns även de dominerande religionerna. Jag tror detta är enda restaurangen i stan där man kan läsa ordet kristendomen i menyn. Bara det vore väl skäl till en middag (f n ej lunchöppet) på Malmudden.
 

Kommentarer
Postat av: SigridL

Du har rätt, det är en stor ö. Har inte sett det förr. Hertsön är också den del av Luleå dit min kollega flyttade för att komma närmare hem. (Skellefteå - om hon varit hockeyintresserad hade vi anat en konflikt där). Hon tycks trivas bra.
Intressant med geografi. Så den kan ställa till det.

2016-07-23 @ 11:38:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0