Skäligen misstänkt

Är jag! Fick brev idag av polisen att jag är det. Misstänkt för fortkörning. Jag erkände direkt och skickade brevet tillbaka. Snarare var jag lättad över att jag bara kört 9 km för fort. Jag körde nog ännu fortare när jag i sista sekunden noterade fartkameran och bromsade, men lyckades inte undvika att det blixtrade i kameran. Så polisens brev var väntat.
 
Har jag nåt att skylla på? Var hastighetsskyltarna snöiga? Det var ju riktigt snöfall andra söndagen i advent.  Hur som helst så vet  jag att det bara är 50 genom Morjärv. Men jag erkänner att det är ett lurigt ställe; när man kommer i bil så upplever man det som en omotiverat lång 50-sträcka innan man ens kommit i närheten av någon synlig vägkorsning. Men som bybo upplever man det kanske annorlunda och jag säger inte emot om någon  vill hävda att de lokala bybornas intresse är starkare än främmande bilisters.
 
När jag nu ändå erkänt, ska jag då fösöka förbättra mitt skamfilade rykte genom att försöka hävda att hastighetsöverträdelsen har sin grund i djup fromhet; ytttande sig på det sättet att jag var intensivt försjunken i längtan efter den gedigna högmässa med god predikan jag strax skulle få del av i Korpilombolo gudstjänstgemenskap?
 
Nä, det är bara att vänta på nästa brev med inbetalningskort och betala böterna.

Kommentarer
Postat av: monica

Välkommen till klubben.Har också fått böter på exakt samma ställe.Tyvärr gick det lite fortare för mej

2016-12-13 @ 20:43:49
Postat av: Andreas%25252525252525252525252525252525252520Holmberg

Folk flyttar ju från Morjärv i sådan omfattning (inte ens tätort längre!!!) att det väl snart inte är motiverat att ha 50 annat än möjligen i själva korsningen. Brukar stanna och handla på ortens affär varje gång jag passerar för att hålla den vid liv så länge som möjligt.

Svar: Förr kunde man ibland i TV4:s lokal-tv se reklam om Morjärv med slogan "där vägarna möts" och samtidig bild av den enda korsningen värd namnet (korsningen mellan E10 och gamla militärvägen). Jag upplevde det alltid som "in the middle of nowhere".Men det skulle ju löna sig flytta t Morjärv: man säljer sitt lilla radhus i Luleå för ca 2,5 mille o köper ett minst lika stort hus i Morjärv m betydligt större tomt o eget garage för under 200 tusen.
Torbjörn Lindahl

2016-12-14 @ 11:19:50
Postat av: Jonas M

Skulle tro att misstänkt på sannolika skäl är mer rätt när vi slår oss på bröstet och utbrister mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

Understundom köra för fort är nog en mycket vanlig synd bland oss som kör motorfordon.

Svar: Mea culpa var ordet!
Torbjörn Lindahl

2016-12-17 @ 18:35:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0