Ett positivt vittnesbörd

fick jag höra av en person som jag mötte idag. Hon berättade hur starkt hon upplever att gå i mässan och ta emot Kristi kropp och blod. Kristen har hon väl varit en tid men tidigare varit mer aktiv i sammanhang där nattvard inte firats så ofta. Men sedan hon funnit vägen till en gudstjänstgemenskap med regelbundet firande så har mötet med Kristus blivit allt viktigare. Alltid roligt få höra ett sådant vittnesbörd. Det stärker mig i tron att vi äntligen är på helt rätt väg när vi nu sedan några år tillbaka firar söndaglig mässa.
 
Mässa fick jag också fira idag. På det äldreboende där jag haft andaktsansvaret i snart ca 15 år. 
 
I övrigt var det lite blandad kompott i arbetsdagen. Det började med lektion i handhavandet av församlingens nya skrivare. Men när jag sist på dagen skulle använda en skrivare så fungerade det inte. Ja, ja. Men det hade inget med varandra att göra. Det vi lärde oss på morgonen gällde helt andra utskrifter än den jag skulle göra på kvällen. Ju mer teknik desto mer som kan bli fel.
 
Tänk att det fanns en tid när kopieringsapparater var en bristvara. När jag kom till Nederluleå 1979 så fanns inom hela församlingsorganisationen en (1) kopiator. Den stod i Gammelstad. När några år senare kyrkomusiker och körledare Göran Lindgren i Bergnäskyrkan önskade en kopiator även dit så var det först kall handen från de ansvariga.
- Det är väl inte så mycket som behöver kopieras i Bergnäset. Dom kan väl fara till Gammelstad om (inte "när") dom behöver kopiera något (info: 13 km enkel väg). 
 
 Nu finns det kopieringsmaskiner eler kopiatorer eller skrivare, som det numera heter, i varenda buske. Måste bero på det s k papperslösa ssmhället.
 
Tur att kvällen slutade med Alpha annars hade jag nog känt mig som en kopia.

Kommentarer
Postat av: Andreas%2525252525252525252525252525252520Holmberg

Dom tyckte väl (helt riktigt) att en körledare ska köpa noter, inte kopiera ;o). Nä men Göran gjorde säkert egna arr som han ville kopiera helt lagligt. Dråplig iakttagelse - det papperslösa samhället tycks alltfort dröja.

Svar: Som musiker vet du väl hur det funkar: man köper in tillräckligt antal notsamlingar men om kören vid en konsert ska sjunga ur flera böcker så kopierar man så att sångarna slipper stå med tio olika böcker i famnen utan kan ha kopior i en pärm.
Torbjörn Lindahl

2016-12-08 @ 13:09:36
Postat av: Anonym

"När Gud skapade datorn, uppfann djävulen skrivaren." (Gammalt IT-tekniker-ordspråk)

Svar: Förvisso finns det andliga sanningar...
Torbjörn Lindahl

2016-12-08 @ 22:29:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0