Svängig kommunikation

Ja, nu har det svängt. Först var kommunikationschefen Sjöberg kritisk till kampanjen Mitt kors. Då blev han kraftigt kritiserad. Då svängde han och ville istället stå bakom initiativet. S k omvändelse under galgen eller äkta omvändelse? Vem kan veta det?
 
Jag har också vid olika tillfällen blivit kraftigt kritiserad i media men aldrig har det fått effekten att jag bytt ståndpunkt. Hur ska det tolkas? Kanske är jag bättre på kommunikation än självaste kommunikationschefen? Borde jag istället vara kommunikationschef?
 
Ledande företrädare för de tre abrahamitiska religionerna* (judendom, kristendom, islam) har på DN-debatt försökt kommunicera med svenska folket. Maning till lugn och besinning kan väl vara en god sammanfattning av ärendet. Docenten Sandahl fann brister i argumentationen. Må så vara. Men syftet var väl gott. Representanter för olika religioner bör i samhällslivet kunna leva i fred och ömsesidig respekt utan att behöva uppge övertygelsen om den egna religionens sanning. Det borde inte vara svårare än i politiken; företrädare för olika partier är fast övertygade om att den egna politiken är den som bäst gagnar samhället och landet. Likväl kan man leva i respekt, ja rentav vänskap med andra partiers representanter.
- - - - - - -
* här fann jag svagheten i argumentationen. Om dessa tre religioner ska leva i fred på den grunden att de har något gemensamt, på vilken grund lever vi då i fred med buddister och hinduer? Och dom med oss? Grunden för religionsfriheten och den ömsesidiga religionsrespekten måste alltså vara sekulär, icke-religiös.

Kommentarer
Postat av: Björn Malmehed

Det var en välfunnen brist i argumentationen, tycker jag!

2016-08-10 @ 21:32:49
Postat av: Rebellas andra

Vill helst inte skriva för vassa saker under psedonym, särskilt inte på annans blogg... men hummar lite om komm.chefens "communication skills". Mjo.

2016-08-10 @ 22:48:53
URL: http://https://rebellasandra.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Men svängde han verkligen? Han upprepade samma oförskämda antydan att de som bar kors var främlingsfientliga.

Svar: ???Men han ville ju till sist själv gå med i initiativet.
Torbjörn Lindahl

2016-08-11 @ 06:37:51
Postat av: Rebellas andra

I och för sig uttryckte väl komm.chefen den dubbelheten hela tiden. Han pratade ju väl om sitt eget korsbärande - bara man bär det med, inte mot. Den kluvenheten kan man ju få ha - att önska att någon annan startat Mitt kors än KO-trion, och vara rädd för att främlingsfientliga krafter ska kidnappa det hela. Jag tror inte att komm.chefen upplever att han svängt. Om han från början låtit bli ett par starkt värdeladdade omdömen hade ingen behövt ta illa upp.

2016-08-11 @ 10:21:37
URL: http://https://rebellasandra.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0