Rik helg

Rik på upplevelser och möten.
 
Började med färd till tvillingbrodern i Umeå i fredags eftermiddag.
 
Lördag morgon bilfärd med bror och svägerska till Hassela där en kusin har sommarställe. Under eftermiddagen samlades en stor del av släkten på min pappas sida. Mina två äldsta fastrar (båda över 90), 16 av 22 kusiner, de flesta med make/maka, ett antal barn (men ej de flesta) ur nästa och därnästa generation. Summa ca 50 personer. Många som tillhör "kusingenerationen" (barnbarn till min farfar och farmor) har träffats så mycket under vår uppväxt att vi i vuxen ålder har oerhört lätt att knyta an till varandra även om många av oss ses betydligt mer sällan numera. Två av kusinerna är födda på 40-talet, 11 på 50-talet, 8 på 60-talet och en på 70-talet.
 
Rolig fest på aftonen med helstekt gris till maten. En grillmästare känd från TV som finns i trakten bidrog med sin kompetens. Ett av kusinbarnen ledde en mycket rolig tävling i form av frågesport. Den ska jag absolut använda mig av i något sammanhang. Trots att det är en frågesport kräver den inga kunskaper, bara fantasi. Efter gemensam frukost dagen därpå avfärd åt olika håll. Vi ser alla fram mot nästa släktträff.
 
Vi fyra närvarande syskon från min familj åkte alla till Östersund där vi som ville hann gå i söndagsgudstjänst kl 18 och höra tacksägelsen för vår gamla vän till familjen. Vi sov sedan över och på måndagen var vi i samma kyrka med om begravningsgudstjänsten. Min tvillingbror och jag ledde det hela enligt den avlidnas önskemål. Min bror höll ett mycket fint griftetal. Vid minnesstunden fick alla berätta hur dom lärde känna den bortgågna. Det blev både långa och korta berättelser. Verkligen minnesstund. Bilfärd sen till Umeå. Många härliga kurviga MC-vägar när man åker Östersund-Örnsköldsvik!
 
Övernattning igen i lärdomsstaden. Men innan man drar till Luleå finns ju ett och annat att göra när man ändå är i Umetrakten. Besök hos goda vänner som har liten eko-gård med eget mejeri. Är jag i närheten köper jag alltid vaniljyoghurt och mjölk från fjällkor med 5% grädde och känner fläkten av min barndom i västra jämtland där vi köpte mjölk direkt av grannbonden. Fick även se nyfödda kalvar. En sväng förbi Northbike är ju också ett måste. Många motorcyklar är det. I Skellefteå plockade jag upp äldre syrran som åkt med yngre syster och svåger från Östersund. Vi möttes hos yngsta syrrans dotter och sambo som just flyttat till schtaaan. Och för ca tre timmar sedan återkom jag till Luleå.
 
Innehållsrik resa. Ett oväntat önskemål om att förrätta en sjukkommunion gjorde helgen komplett då söndagen inte innehöll någon mässa.
 
Nu blir det hemmadagar. Mycket att göra. Gräsklippning och takmålning i några sovrum står på dagordningen. Övervinner jag min dammsugningsfobi? - det är frågan. Och ska jag - bör jag? - övervinna min lust att köpa en ny motorcykel?

Kommentarer
Postat av: SigridL

Verkar ha varit en rik helg, verkligen. Roligt att ni besökt Sveriges centrum, så gott som i alla fall. Hälsingland är väl härligt, och korset i Hassela en verklig storhet.

Svar: Jo, det är underbara bygder att köra igenom.
Torbjörn Lindahl

2016-08-10 @ 09:35:06
Postat av: brattforsbonhus.blogg.se

Kul att du gillar våra produkter! Och att du är född i Jämtland, det har du vad jag minns aldrig berättat! /Gunvor Vennberg, Nylidens ekogård

Svar: Surjämte var ordet!
Torbjörn Lindahl

2016-08-10 @ 15:32:48
URL: http://brattforsbonhus.blogg.se/
Postat av: Roger

Klart du skall ha en mc. Föreslår en Honda 700 deaville

Svar: Får erkänna att den varit i min tanke. Men hittills har jag nog mest tänkt på att fortsätta som hittills: Honda Transalp.
Torbjörn Lindahl

2016-08-23 @ 19:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0