Färdigdebatterat?

Är det det nu? Efter gårdagens TV-debatt mellan äb o Annika Borg o Marcus Birro? Skönt vore väl det. 
 
Lite förutsägbart blev det väl. Borg fick ju bara enkelt säga att det är väl ok om människor känner glädje över sina kors. Äb kunde givetvis inte säga emot. Det gladde uppenbarligen Borg. Äntligen fick hon lite upprättelse. Birro framförde uppgiften att kristna är den mest förföljda gruppen i världen. Viktigt påpekande, som nu sakta börjar slå igenom. 
 
Intressant var också äb:s korta snuddande vid att hr kommunikationschefen Sjöbergs inledande facebook-synpunkter på initiativet Mitt Kors var olyckligt (eller hur orden nu exakt föll). Jag har själv svårt att komma förbi intrycket att hans ord var det som startade hela rabaldret eftersom han uppfattades som central representant för svenska kyrkan som därmed som helhet ansågs vara mot Korset.
 
Men det var med nöd och näppe man uppfattade något av debatten eftersom alla pratade i mun på varandra och knappast föreföll lyssna på varandra. Man får hoppas att TV-tittarna inte uppfattade det som typiskt kristet beteende.

Kommentarer
Postat av: +Göran

Lugn, Torbjörn, ingen uppfattar det som speciellt kristet att de inte lyssnade till varandra. Det gör de aldrig i sådana här program. Programidén är inte att man skall förstå varandra, utan att det blir tydligt att man är oense, Det uppfattas som underhållning att folk tar heder och ära av varandra.

Svar: Så bra. Då slipper man oroa sig :)
Torbjörn Lindahl

2016-08-27 @ 07:48:28
Postat av: Jonas Nilsson

Brogren påpekar det historiska sammanhanget med biskopskorsen, där jag tror att det kan tilläggas att det var en statlig/kunglig anvisning för att legitimera biskopskollegiet en internationell status! Skandal att Jackelen använder detta i mittkors sammanhanget.

Eva Spångberg lär ha skällt ut biskopskollegiet på besök för att de bar sitt kors på magen och inte som åsnorna på ryggen. Den omgången lär Anders Wejryd ha tackat för!

2016-08-27 @ 19:26:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0