Dags för lite skryt

Är det det?
 
Alltså frågan om antalet besökare på bloggen. Statistiken för de senaste 30 dagarna visar:
<100 besökare: 1
100-150 besökare: 20
150-200 besökare: 7
>200 besökare: 2
 
Säkert inte särskilt mycket jämfört med stora bloggdrakar. Men i min bekantskapskrets tillräckligt för att man ska få gott underlag för lite skryt.
 
Ingen tvekan om att besökskurvan tog ett rejält skutt uppåt i samband med fjolårets dramatiska händelser: domkapitelsanmälan och motorcykelolycka.
 
Det som förvånar mig är dock att också under perioder då jag skriver mycket begränsat eller rent av har förhållandevis långa uppehåll så är besökarna trogna.
 
Den fråga jag ställer mig är om förra årets mediala uppmärksamhet innebär att jag fått en helt ny läsekrets av kritiker som känner sig tvugna bevaka bloggen och kontrollera att jag inte skriver något förgripligt.
 
Vad vill i övrigt de trogna läsarna läsa om? Kan man få några tips? Men en sak kan jag skriva direkt: referat av mina predikningar får ni inte. Den som vill ta del av vad  jag säger får komma och lyssna. Annars får jag mest veta om vad folk inte vill läsa om.
Inte om katolska kyrkan. 
Inte nämna att jag någon gång kunnat tänka mig dricka en öl eller ett glas vin.
Helst inte nämna att jag går på hockey ibland.
Och helst inte så mycket om motorcyklar.
 
Då nämner jag:
1. I söndags gick jag i svenska kyrkan. Kalix. Tillsammans med svärfar som fyllde 93 den dagen.
2. Idag har jag bara druckit mjölk och kaffe och te.
3. Hockeysäsongen är slut.
4. Jag har inte köpt någon ny MC efter fjolårets krasch.
 
Vad ska jag fortsätta blogga om? Den som tittar in får se.

Kommentarer
Postat av: Bodil

Att läsa din blogg bara för att få bli arg och upprörd känns ju helt befängt!Kan det verkligen finnas så udda typer i din "närhet"?

Svar: Närhet kan ju dlskuteras men nog finns det folk som har ett oerhört behov av att hålla koll även på det dom ogillar
Torbjörn Lindahl

2016-04-27 @ 22:41:20
Postat av: Jan Johansson

Roligt att din kalixfobi verkar vara under kontroll.
Tyckte det var dig jag såg och väntade efter mässan i vapenhuset, med frugan och några vänner, för att hälsa och få tala några ord med dig. Dock så dök du inte upp på den stund vi väntade och jag gick åter in för att kolla efter dig men såg dig inte i den då nästan folktomma kyrkan.
Så kan det det gå.

Svar: Ah, vad tråkigt att vi inte möttes. Svärfar och jag gick ut genom främre ingången så han skulle slippa ta rollatorn i trapper.
Sedan skyndade vi oss tillbaka till Hemgården i Töre där han bjöd på tårta till kaffet.
Torbjörn Lindahl

2016-04-28 @ 09:49:16
Postat av: den gamle kamraten

Varför så många så ofta läser din blogg där du så sällan skriver är ett mysterium. Men jag är en av de dagliga - ibland flera gånger.
För mig - som introducerade dig i bloggeriets värld - och bloggar ungefär lika frekvent - är det fortfarande vits att förteckna de datum då fler än 50 unika IP-adresser tittat in. här kan man alltså verkligen säga att lärjungen blivit mer än sin mästare - eller hur det nu var.

Men en sak som jag tror drar upp dina besökstal en del är att du inte är på andra sociala medier. Då menar jag inte de nya - snapptjatt och insta och allt möjligt annat fyllt av bilder på en själv och gulliga katter. Jag tänker på veterangodingen Facebook. Vore du där men ditt liv skulle nog en del av dem som följer dig och kommenterar dig här göra det där. I någon mån tror jag det är så för mig. Eller hoppas...

Svar: Nej, Facebook blir det inte. Av flera skäl. Ett är ju att då missar jag trevliga samtal med dig - som i morse - när jag vill veta vad som skrivs om mig.
Torbjörn Lindahl

2016-04-28 @ 12:40:22
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0