Ett domkapitelsbeslut

fick jag idag i brevlådan. Det gäller dock inte huvudsaken i ärendet Torbjörn Lindahl utan en bisak.
 
Det gällde att domkapitlet enhälligt beslöt att ledamoten Irene Gustafsson gjort sig jävig genom att kommentera mig på Facebook och på blogg. Hon får alltså inte deltaga i beredning eller beslut i mitt ärende. Det var jag själv som i början av augusti lämnat in en anmälan om jäv, uppmanad därtill av en advokat som jag rådfrågat i ärendet.
 
Så vitt jag förstår så är Gustafsson medveten om att hennes tydliga agerande mot mig i medier skulle göra henne jävig i detta ärende så hon har varit beredd hoppa av. Men det jag finner en aning anmärkningsvärt är att en domkapitelsledamot så lite värderar sitt uppdrag i förhållande till sin egen kyrkopolitiska agenda att hon är beredd förstöra den förra genom att alltför radikalt framhärda i den senare. Det tyder inte på värdering av och respekt för det uppdrag till vilket man valts.
 
Givetvis är domkapitlets beslut i denna sak helt korrekt.*
- - - - - - 
* och givetvis går allt att läsa på kyrkligdokumentation.nu så slipper alla nyfikna besvära domkapitlet genom att var ock en begära ut handlingarna. Tack Yngve att du på detta sätt lättar flera svenska domkapitels arbetsbörda.

Kommentarer
Postat av: Peter T

Man får väl hoppas att ersättaren har integritet.
Samt lite folkvett och inte är ironiilliterat.

2015-09-18 @ 06:48:51
Postat av: T Bertilsson

Nej det är icke "aningen" anmärkningsvärt det är SYNNERLIGEN anmärkningsvärt att en medlem av konsistoriet icke har förstånd nog att förestå sitt ansvarsfulla uppdrag. Hur långt får en socialistisk kyrkopolitiker falla?

Det hela är helt ekvivalent med att en nämndeman på Ansiktsboken (en: Facebook) skulle kommentera en pågående förhandling i rätten. Frågan är om icke ett slikt exempel hade varit skäl nog för avsättning.

Nämnda socialistiska kyrkopolitiker, Irene Gustafsson, drar skam över hela domkapitlet genom sitt handlande, som är vidrigt såväl ur ett juridiskt som mänskligt perspektiv. Socialisten Gustafsson har i praktisk handling visat sig vara totalt oduglig och olämplig att vara ledamot av konsistoriet. Är socialisten Gustafsson i besittning av någon sorts heder bör hon ofördröjligen lämna det uppdrag hon icke är värdig att inneha.

2015-09-18 @ 20:36:30
URL: http://fieldmarchal.blogspot.se/
Postat av: Jonas Nilsson

Nilsson tackar Bertilsson för vettig synpunkt.

2015-09-19 @ 01:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0