1 tim 12 min

Tog det mig i går förmiddag att gå den runda som jag tidigare berättat om att jag normalt ofta gått på knappt en timme; men som det förra veckan tog mig över 1 tim 40 min att komma runt. Då ser ni att det går bättre för varje dag även om en del ännu fattas.
 
I går morse hade arbetskamraterna storkollegium. Jag hade funderat på att fara dit för att få hälsa på alla men krafterna räckte inte. Alldeles för trött. Får bli någon annan gång.
 
I två dagar har jag alltså haft besök av god vän och kollega från Göteborgs stift. Roligt och uppmuntrande. Lite hjälp har det inneburit då han kunnat skjutsa mig både till affären och apoteket och även på ett kort besök till svärfar.
 
Intressant fått chans tala mer personligt med kollega söderifrån; att få chans jämföra hans studietid i Lund med min i Uppsala. Det är ju intressant att man nu börjar bli så gammal att man snart kan se tillbaka på en nästan 50-årig kyrklig utveckling. Undrar vad som kommer att stå den dag då vår tids kyrkohistoria ska nedtecknas? En sak vet vi väl: i historiens ljus blir vissa företeelser aningen annorlunda bedömda än dom blev i sin samtid.
 
Tänk om vi ibland redan nu skulle ha förmåga se på samtidens skeenden med dessa andra ögon. Vad skulle vi se då?
 
Ja, tänk.
 
Innan god vän och kollega lämnade mitt hem för promenad mot bussen lämnade han som uppmuntran en flaska gott vin (vilket jag dock inte kommer att smaka på länge än). Men det jag också måste dela med läsarna är att delaktig i den fina gåvan var även Dag Sandahl. Eftersom jag vill leva mitt liv öppet så berättar jag detta sanningsenligt. Ingen ide försöka dölja sanningen, den uppenbaras ändå till slut. 
 
Så nu är frågan: vad säger domkapitlet om detta? Ska jag kanske anmäla mig själv till kapitlet för "innehav av vinflaska i vars existens i mitt hem även Dag Sandahl är delaktig". Då får vi saken prövad en gång för alla.*
- - - - - - - 
* om någon läsare tycker sig ana en något raljant ton i dessa skriverier, så meddelas att den tonen är avsedd. Dock raljerar jag inte över domkapitlet (som endast troget gör sitt jobb) utan bara över diverse dumma och innehållslösa anmälningar som riktats mot mig under sommaren.
 

Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Skönt att du orkar både promenera och raljera, ett tecken på tillfrisknande!

2015-09-11 @ 05:54:00
URL: http://barockbloggen.blogspot.se
Postat av: Peter T

I mitt hem finns datorer med sparad webhistorik över många bloggposter av Dag Sandahl.
Men det står även predikningar av Henric Schartau i bokhyllan.
Jag vet inte vad som är värst.

2015-09-11 @ 07:06:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0