En vecka kvar

tills Domkapitlet fattar sitt beslut i tillsynsärendet gällande mig (alternativt fattar beslut om fortsatt handläggning). Om exakt en vecka och två timmar infinner jag mig hos kapitlet för att höra förslag till beslut. Jag får då chana yttra mig innan beslut fattas.

Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Din tideräkning är indelad i F.D och E.D. Ber att det kommer att ordna sig på bästa sätt!

Svar: Undrar hur långt vi hinner m den räkningen innan Herren kommer åter.
Torbjörn Lindahl

2015-11-26 @ 13:35:03
Postat av: +Göran

Torbjörn! Jag ställer mig tveksam till erbjudandet att få yttra sig innan beslut fattas. Skall du medverka till att domkapitlet fullgör sin uppgift? Du är anklagad, och det är domkapitlets sak att avgöra halten i anmälan och ev. påföljd. Låt kapitlet ta sitt ansvar!

Svar: Vi får väl se hur det går. Inför dina ord börjar jag tänka att jag kanske missuppfattat saken. Jag kanske bara har rätt åhöra beslutet (eller förslaget till beslut).
Torbjörn Lindahl

2015-11-26 @ 14:20:06
Postat av: Andreas Holmberg

Ta ingen skit bara, Torbjörn. Det är väl knappast troligt att du blir avkragad (det skulle ju vara just TOO much), men "salomoniskt" kanske domkapitlet försöker tillfredsställa dina motståndare genom att framföra någon sorts kritik eller någon slags varning. Men låt ingen falsk ödmjukhet förleda dej att ta nån skit i det här fallet. Anmälan är löjlig - rent löjlig - och förtjänar knappt att tas på allvar. Det vore skam och skandal om du fick minsta lilla prick för det här. Men trist att du ens ska behöva oroa dej och våndas för det här. Guds frid, Torbjörn! Guds frid.

Svar: Anmälan? Anmälningarna! Det var sex stycken. Se kyrkligdokumentation.nu om du inte läst.
Torbjörn Lindahl

2015-11-26 @ 18:55:38
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Peter T

Jag vill fortfarande hävda att man borde kunna anmälabförtroendevalda till mågon instans, i detta fall för örontissleri.
Det skulle kunna bli läge efter att ha läst domslutet att påminna DK om att "ert ja skalla vara ett ja och ert nej vara ett nej", men vi får hoppas att det inte blir så.

2015-11-27 @ 07:37:51
Postat av: Andreas Holmberg

Värdeomdömet gäller alla anmälningar. Men jag tänkte nog närmast på den enda anmälan där jag vet vem som anmälde - Maria Johansson Bergs alltså. Övriga var ju anonyma eller anonymiserade. Ännu en ynkedom. Men OK: "Anmälningarna är löjliga - rent löjliga - och förtjänar knappt att tas på allvar."

Däremot kan du ju fundera på, både för verkligt utsatta gruppers och för ditt eget samvetes skull, att så ofta du kan framöver stå upp offentligt för hotade och hatade hbt-personer (särskilt i en del länder) så tydligt du kan. Du hör ju nu till de ytterst få som t.o.m. skulle kunna sympatigå i en Pride-parad (i Lule, Riga eller Minsk) utan att misstänkas ha blivit queertroende. (Brukar säga detsamma åt en ytterst öppet heteronormativ kyrkomusiker jag känner).

Nå, det sista begär jag verkligen inte - du kanske t.o.m. skulle bli bortmotad som ökänd "homofob" - men såna tankar slår mej ibland. Allt gott!

Svar: Jo, man skulle kunna engagera sig för både det ena och det andra. Men för en kristen är det viktigast engagera sig i det som lagts (av Gud förhoppningsvis) på ens hjärta och se till att inte få onödigt dåligt samvete av brist på engagemang i allt möjligt som div andra anser att man möjligen skulle kunna engagera sig i.
Torbjörn Lindahl

2015-11-27 @ 09:46:14
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: Maria

I ett evighetsperspektiv kanske det inte har så stor betydelse om det blir en varning eller vad det då blir. Det viktiga är hur vi förvaltat vår kallelse. Vad Gud själv anser är lite värre än vad domkapitlet tycker om hur vi fungerar i våra tjänster. Kort och gott: jag fruktar Guds dom mer än människors.

Svar: Självklart är det så.
Torbjörn Lindahl

2015-11-27 @ 12:12:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0