Vardagsmotion

Den gäller det att vara på. Tex att gå i trappor istället för att ta hissen. Kliva av bussen en hållplats för tidigt och gå en lite längre bit osv.
 
Jag insåg för  tid sedan vad mycket vardagsmotion jag missar som bara har tvåvåningshus och dessutom i stort sett helt bor på nedervåningen numera. Det är egentligen bara när jag ska duscha som jag behöver en trappa upp i huset. Jag kom att jämföra mig med min yngre bror som bor i hus med tre våningar. Så här ser hans morgon ut ungefär
 
vakna, ner två trappor för att hämta tidningen (2)
upp en trappa för att läsa den vid köksbordet (1)
upp en trappa för att ta av pyjamasen och ta på morgonrocken (1)
ner två trappor för att duscha (2)
upp två trappor för att klä sig (2)
ner en trappa för att äta frukost (1)
upp en trappa för att borsta tänderna (1)
ner två trappor för att gå till jobbet (2)
 
Summa: tolv trappor upp eller ned innan han ens hunnit till jobbet. Och eftersom han inte är någon ungdom längre så får vi tänka att han också till och ifrån glömmer något som han måste springa upp eller ner en eller två våningar för att hämta. Och dessutom har han så lagom avstånd till jobbet att han promenerar. Tar varken bil eller buss.
 
Och hur många gånger blir det inte sedan på kvällen när han ska upp och byta om till vardagskläder och ner och laga middag och ännu längre ner för att sätta på tvättmaskinen och upp för att äta och ner för att plocka ur tvätten och upp för att diska och ner för att se rapport och upp för att dricka kvällste och ner för att se nå't mer på TV och slutligen upp två trappor för att sova. Minst!
 
Inte undra på att han med lätthet springer ifrån mig i trapporna upp till mammas lägenhet. Som vi dock snart ska tömma och sälja.
 
Jag får bestämma mig att varje morgon och kväll kliva upp och ner från nedersta trappsteget minst 125 gånger. Då håller jag kanske jämna steg med min lillebror. Eller ska jag kanske be chefen att jag får flytta till Örnäsdistriktet och återfå mitt arbetsrum från 90-talet. Det ligger i alla fall en trappa upp.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0