Brödraträff

Många gånger på senare tid när jag omnämnt någon av mina bröder har det gällt yngre brodern. Men det denna gång gäller det storebror. Nå, stor och stor? Några centimeter längre åtskilliga kilo lättare men - avgörande -  30 minuter äldre. Eller 13 km äldre som det alltid sades i vår barndom eftersom vi båda föddes i taxi.
 
Hur som helst kom han hit till Luleå igår. Vi hann tillsammans gå ut och äta en god bit mat och dricka ett glas riktigt gott vin till. Men innan han kom hann jag fira Kristi Himmelsfärds dag dubbelt: mässa i Hertsön och eftermiddagsgudstjänst i bönhuset. Däremellan lektion och konfirmationsövning med den grupp jag ska konfirmera i morgon.
 
Skälet till broderns besök är att få hälsa på mamma på äldreboendet och att vi tillsammans skulle frakta dit ytterligare någon möbel. Det gjorde vi idag. Nu börjar det se riktigt trivsamt ut i mammas nya lägenhet. I den gamla blir det dock kalare och kalare.
 
Först framåt aftonen lämnde vi mamma sista gången och efter middag blev det avslutande kaffe hos moster och morbror vilka ska ha stort tack för all omsorg dom visat mamma de sista åren.
 
Nu blir det två arbetsdagar med sammanlagt tre mässor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0