Kränkande särbehandling

Är jag utsatt för det? Det kan man undra. När man betänker konsekvenserna av prästers och musikers nya tjänstgöringsschema. Nu har jag gudstjänst varannan helg. Då har jag gudstjänsten i Hertsökyrkan. När jag är ledig så är det Bosse och Mats som turas om ha högmässan i Hertsön. Men då inträffar det fantastiska att vår församlingsvärdinna (som också jobbar var annan helg) jobbar just de helger då jag är ledig! Det innebär att det aldrig blir kyrkkaffe de helger jag har gudstjänsten i Hertsön men alltid  när Bosse eller Mats har gudstjänsten. Är det rättvist? 
 
Synd att   jag inte är kvinna. Om jag vore det så vore ju anmälan till både domkapitlet och Jämo lika säkert som Amen i kyrkan. Men nu är jag man och dessutom medelåders och tillråga på allt både vit och heterosexuell så då återstår väl inte annat än att skylla mig själv.
 
Suck!
 
Idag firade jag alltså högmässa i Hertsön. Utan kyrkkaffe! Senare besökte jag västbönhuset för att köpa ytterligare ex av deras nya psalmbok. Läsare av denna ringa blogg har bett om hjälp få ett ex. I bönhuset var det kaffe. I gudstjänsten lästes en Laestadii-predikan över samma text som jag predikat över på förmiddagen. Inte helt fel när man inser att Laestadius i sin beskrivning av kvaliten i officerens tro, tog upp exakt samma punkter som jag gjort i min predikan - vilket jag å andra sidan fått viss inspiration till i ortodox bibelkommentar. Är det därmed bevisat: jag är laestadian och Laestadius är ortodox? 
 
Senare på kvällen blev det bastu hos god vän. Inget går upp mot en riktig vedeldad bastu!

Kommentarer
Postat av: Anonym

En lösning är att församlings ändornas väl ser till att bullar, kex, kaffe osv finns på plats och att du själv med spontanhjälpare fixar det hela. Eller byter tjänsteregler så att det blir Bosse-Mats-Tobbe-Tobbe. Det blir ju åxå 2 av 4.

Svar: Se mitt svar till Populisten.
Torbjörn Lindahl

2015-01-26 @ 06:41:14
Postat av: Populisten

Är det otänkbart inom Svenska kyrkan att låta ideella krafter ordna kaffet?

Svar: Naturligtvis inte. Och det sker också. Men jag missar aldrig en chans få skoja om (de kyrkliga) sakernas tillstånd!
Torbjörn Lindahl

2015-01-26 @ 13:07:12
URL: http://populisten.wordpress.com
Postat av: Dag Sandahl

Varför blaska med kaffe? Ställ fram glas och några boxar vin som du klätt över med papper och skrivit "vatten" på. Häpna församlingsbor kommer att glada inse att bröllopet i Kana alls inte är långt borta.Och tillstånd för att servera vatten behövs inte, som bekant. Enkelt och något som gläder människans hjärta, sålunda.

Svar: I norrland dricker man kaffe - även till torkat renkött!
Torbjörn Lindahl

2015-01-27 @ 08:14:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0