Gott nytt år

Innehållsrik nyårsafton har det varit. 
Fm: div slutförberedelser för eftermiddagen och kvällen.
Sedan dop och därefter nyårsbön i Ljusts kapell och nyårsbön i Örnäsets kyrka och sist kl 21 mässa, också den i Örnäsets kyrka, i samband med Luleå fridsförbunds församlingsdagar. Två prästkollegor var med mig och distribuerade. Inte lika mycket folk som tidigare år. Bara 210 kommunikanter.
 
På den andra nyårsbönen träffade jag ett par som är motorcyklister. Så fick jag med den saken också och Ann O Nym behöver inte frukta för det nya året.
 
Att Jakob inte skulle frukta var annars ett ord som fanns med i den text jag läste vid alla tre gudstjänsterna (slutet av Jer 46). Predikan blev dock längre för varje gång. Om det berodde på ökad Andens inspiration eller på lämplig anpassning till förväntningarna kan diskuteras. Jag tvingas dock erkänna att jag tycker det är roligt att predika. Särskilt när man också får vara buren av vänners förböner.
 
God vän och kollega följde mig hem efter mässan och vi fick uppleva övergången till det nya året tillsammans.
 
Nu ska bara resten av nyårsdagen genomlevas så blir det till att fira flanellskjortans dag i goda vänners och kollegors gemenskap. Nödvändig utrustning är införskaffad.
Hur kommer det sig att mitt födelseår finns på lapp ovan ena fickan?? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0