Stor glädje och mindre glädje

Årets alpha-kurser i församlingen är på G. Nåja, nästan. Ikväll hade vi introduktions- och informationskväll för kvälls-alpha i Hertsökyrkan. Vi har en till infokväll nästa onsdag (18.30) så om det finns någon intresserad bland kära läsarna, välkommen. Sedan börjar alphakursen och fortsättningsgrupper på riktigt onsdagen därefter.
 
Vår dag-grupp i Björkskatakyrkan har information på måndag kl 12 och kör igång på allvar måndagen efter.
 
Jag säger som jag sagt många gånger: alpha är det roligaste i församlingsarbetet. Precis som OAS-rörelsen är det roligaste inom svenska kyrkan.
 
Mindre glädjande i "svenska kyrkan" är att den har så svårt tala klartext om förföljda kristna. Att det kan komma kritik mot Open doors  siffror över antalet förföljda kristna må vara en sak - statistik måste prövas och utvärderas - men att "svenska kyrkan" alltid har så svårt ta bladet från munnen angående lidande kristna. Det utvidgas alltid till att handla om religionsförföljelser i allmänhet. Inte fel det. Men det borde i vissa fall vara naturligt att vi känner extra för dem "som är våra bröder i tron". Precis på samma sätt som man berörs extra om en nära släkting eller familjemedlem drabbas av svårigheter.
 
Känner inte de ledande personerna i "svenska kyrkan" så?   Har dom inte förmågan att känna särskild gemenskap just med kristna? Har dom kanske aldrig upplevt glädjen att möta en främmande människa och omedelbart uppleva den intuitiva samhörigheten pga vår gemensamma tro? Nej, kanske inte. Jag vet inte. Jag bara undrar (som Eva Spångberg en gång frågade - i helt annat ärende - i en krönika i någon tidning som jag nu glömt).

Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Nu var det dessutom inget fel på statistiken utan bara en feg ursäkt, publicerad på SvKs hemsida (!)som föranleddde icke-aktionen.

Kankse har hemsidan svarat på detta http://www.dagen.se/debatt/f%C3%B6rst%C3%A5r-ni-vad-som-sker-med-kristna-i-pakistan-1.311982

Men jag ids inte kolla för jag blir så arg! Vis av vanan lär de väl ifrågasätta om det verkligen kan sägas ha varit tre personer som brändes i tegelugnen "kvinnan var ju gravid i femte månaden det kan väl inte räknas som en person." och sedan lämnar de fråga därhän.

Ja, jag är sur=(

2015-01-22 @ 09:25:19
URL: http://barockbloggen.blogg.se
Postat av: Ann-Katrin Roth

Från en annan själverkänd surpuppa, trött på hyckleri och religiöst ingrott politiserat falskspel: Det finns ett fall när svenska kyrkans politiska elit inte har problem att sida med en specifik grupp av MÖs kristna och då gäller det att pådyvla ett land och ett folk och inget annat allt ansvar för dessa kristnas situation, i bl.a. Betlehem. Slå pa de gamla vanliga syndabockarna. Handlar det bara om ignorans är det ingen ursäkt för dessa är, hoppas man, läskunniga personer.

2015-01-22 @ 13:41:08
Postat av: Kristina

Varför inte bjuda in Open doors till församlingen. De kommer gärna och informerar om förföljda kristna. I mars kommer de till Kiruna. Se till att så många anställda som möjligt kommer (på arbetstid) så kanske några fler får upp ögonen för hur det ser ut i världen.

2015-01-22 @ 17:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0