Julgransproblem

Har man ju nästan alltid numera. Om man vill ha en levande gran och särskilt om man vill ha en riktig normal svensk gran och inte nåt sånt där snabbodlat konstigt danskt åbäke. De flesta granförsäljare säljer nämligen numera slut på sina granar kring första söndagen i advent. Adventsgranar och inte julgranar borde dom heta i så fall. Hörnet av Coop Arenas parkering, mitt emot Kvantum är ju en klassisk plats för julgransförsäljare. Men i år såg jag bara till dom i månadsskiftet nov-dec. Kan ju i och för sig också bero på att jag numera ofta tar en buss som går en annan väg. Men de gånger jag åkt den vägen under senare delen av adventstiden har dom inte varit där.
 
Och absolut inte nu. Och jag som fortfarande minns dom verser vi i mitt föräldrahem alltid läste när adventsljusen tändes. Fjärde versen börjar "när fjärde ljuset brinner vi hämta julegran..." Alltså ingen julgranshämtning före fjärde söndagen i advent.
 
Alltså fick jag i afton bege mig mot Storheden i jakt på gran. Men där kan det bli konstiga odlade åbäken. På Blomsterlandet hade granarna tagit slut i förrgår. På OBS! fanns en kvar. Men på den var toppen avbruten. Men nöden har ingen lag. Jag tog granen med lös topp till rabatterat pris. 
 
Så nu har jag varit granreparatör/grandoktor. Jag fäste först en liten plastbehållare med silvertejp på granens avhuggna stam. Placerade sedan den lilla toppen i densamma och band fast den med stålttåd. Nu kan jag vattna toppen i behållaren och hela konstruktionen syns knappast. Fantastiskt. Ända felet var att när jag for från OBS! Med min skadade gran i bilen såg jag utanför Korvgubben att där stod en utomhusgranförsäljare med massor med - sannolikt hela! - granar till salu. Enda trösten var att det också var sådana här framodlade onaturliga åbäken. Hade det varit riktiga svenska granar då hade jag grämt mig. Nu slipper jag det.
 
Vilken tur!

Kommentarer
Postat av: Bodil

Den där konstruktionen låter som ett arv efter din salig far. :)

Svar: Äpplet faller ju som bekant inte långt från päronträdet!
Torbjörn Lindahl

2015-12-26 @ 13:42:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0