Hos domkapitlet

Har jag varit idag. Min gamle kamrat följde med som moraliskt stöd. Men vår föregående lunch och efterföljande kaffe med surr tog mångfaldigt mycket längre tid än mötet hos kapitlet. Det senare tog inte många minuter. Lite förklaring av biskopen om det formella i ärendehanteringen. Sen lagmannens uppläsning av utredningsgruppens förslag till beslut. Jag avstod möjligheten yttra mig och ingen ledamot hade heller någon fråga till mig. Sen fick jag gå innan domkapitlets överläggningar började. Så vad det exakta beslutet blev får jag inte veta innan protokollet är justerat.
 
Men så lite kan jag lyfta på förlåten att jag berättar att OM (jag säger alltså OM) kapitlets beslut blir i enlighet med förslaget så kommer jag om en liten tid att kunna säga till alla mina anmälare (särskilt en av dem): tji fick ni.
 
Men bäst att inget säga innan jag har protokollet i min hand, annars finns ju risken att någon säger detsamma till mig.

Kommentarer
Postat av: Leopold Holtter

Det vore för väl om det blev så, som förslaget ligger!

2015-12-03 @ 17:13:44
URL: http://holtter.wordpress.com
Postat av: Dan Sarkar

Instämmer med Leopold.
Men oavsett utgång blir det till att fundera över konsekvenserna.
Fälls du (och det gör du naturligtvis inte!), så omöjliggör det ironi och skämt på bloggar om man är präst. Vilken präst kommer då att våga debattera, yttra sig eller ge sina åsikter till känna? Och vad mer av grundlagsfästa rättigheter kommer då att begränsas för oss i nästa steg?
Frias du (och det gör du naturligtvis!), så måste kyrkan hitta sätt för domkapitlen att arbeta så att saker inte dras i långbänk på det här sättet, med tillhörande energi-, frimodighets- och trygghetsdränering för hennes medarbetare.
Saken är kanske avgjord nu, men definitivt inte avslutad.
Allt gott, Torbjörn!
/Dan

2015-12-03 @ 17:56:47
Postat av: Populisten

Herren hörde måhända alla våra böner. Låt oss inte glömma att be för anmälarana också.

2015-12-03 @ 19:31:19
URL: http://populisten.wordpress.com
Postat av: Jonas Nilsson

Håller med Dan. Tycker att man kan tillägga att frågan väl handlar om hur vi får hantera våra rädslor i det offentliga rummet? Uppenbart att alla rädslor inte får offentliggöras i det goda Sverige (liksom i en del andra länder).
Ligger den största utmaningen i att inse att det faktiskt inte är tillåtet att säga vad man vill utifrån ett gammalt tänkt rättighetstänk, utan att det bestäms av våra lagstiftare (i detta fall uttytt av domkapitlet)?
Ännu ett skäl för mig att säga att vi måste våga/få räkna med ett samvetstänk och motivera alt ursäkta ogenomtänkta saker och handlingar utifrån det.
Det kan inte vara domkapitlets uppgift att avlösa!

2015-12-05 @ 22:12:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0