Ökat intresse

Plötsligt steg besökstalen på bloggen till mer än det dubbla normala.
 
Måste bero på att media nu börjar föra ut att jag blivit anmäld till domkapitlet pga mitt bloggande. (Eller är det Dag Sandahl som avslutat sitt blogguppehåll och meddelat saken?). Jag får kolla senare. Då förstår alla att mina tidigare hummanden i skägget om anmälningar gäller mig själv.
 
Veckan efter midsommar fick jag tre anonyma anmälningar mot mig (så allmänt formulerade och så totalt utan hänvisningar till vad jag faktiskt skrivit att dom rimligen inte kan tas på allvar. Den fjärde var inlämnad av en som framträdde öppet. Den var utförligare och konkretare och var den anmälan som lade mig till last att jag förmodades haft kontakt med Dag Sandahl. Den som vill veta hur jag smulade sönder den delen av anmälan så den inte ens duger till ströbröd kan begära ut mitt yttrande från domkapitlet.(Eller hoppas att Yngve Kalin lägger ut handlingarna på Kyrklig dokumentation.)
 
Till anmälan bifogades en bilaga med 26 citat från min blogg från de senaste 18 månaderna. Ett oerhört ensidigt urval. För att ge domkapitlet en korrekt bild av min blogg bifogade jag samtliga inlägg i sin helhet från samma tid. Och riktar både i yttrandet och här ett stort tack till min gamle kamrat  som gjorde jobbet. Vad har man inte gamla vänner till.
 
 I dagarna lär dock ha inkommit ytterligare en anmälan (se Norrbottens-Kurirens hemsida. Klicka även på plus-artiklarna) inlämnad av en s-kyrkopolitiker i kommunen. Jag avböjde kommentera den i tidningen innan jag fått den från domkapitlet. Sparar även kommentarer här tills jag läst den i sin helhet. Men om det som citeras i Kuriren ger en sann bild av substansen i anmälan då försvinner den ju som ett moln...
 
Jag väntar med spänning.
 
 

Kommentarer
Postat av: Scaliger

Det är inte förvånande att den svenska vänstern, som värnar om det öppna samhället, går helt I taket när de hör en åsikt som de inte inte tycker passar. Vi har helt klart en censur i Sverige. Vänstern kan kallade de vad de vill!

2015-08-01 @ 03:30:23
Postat av: Ann-sofie Kassberg

Hej Torbjörn! Jag har läst i dagens SVD om att du blivit anmäld av en politiker som menar att dina åsikter försvårar ditt arbete inom Svenska kyrkan när det gäller förtroende och värdighet. Jag säger då bara det... Jag tror knappt det är sant! Men med tanke på att Svenska kyrkan inte längre är kristen i mina ögon så finns det väl en liten sanning i denna anmälares ord - du är fullständigt bortkastad som präst i den församlingen. Jag räds faktiskt att du kommer att "konsumeras" av interna strider, i det att Svenska kyrkan bjudit in Satan att hjälpa till med predikandet och det med början för många år sedan. Det finns bara en sak jag inte riktigt kan begripa, att du inte firar mässa med kvinnopräster. Det som drabbar människor vad gäller orena andar och demoner drabbar ju inte bara kvinnor - jag har själv suttit i Överluleå församling och hört en manlig präst predika otukt, dvs onaturligt umgänge mellan människa och något i ande-form (och det är ju sannerligen inte Gud eller Jesus som våldför sig på någon). Men risken finns förstås att ormen ringlade in i Sv- kyrkan med kvinnoprästerna som ansåg sig ha ett nytt yrkesområde - så blev den skadan skedd. Jag har tidigare kommenterat och lämnat min bloggadress, vet ej om du läst. Jag har dock inte kommentartjänsten igång- jag skulle nog inte ha tid med annat än svara på qqrrt (ja alla dessa bokstavsmänniskor) människors arga meddelanden.
Guds frid önskar jag dig i din svåra tid! Du har ett stöd i mig, så länge du inte är en otuktare med andar vill säga. (hoppas du inte tar illa vid dig att jag skriver så)
Ann-sofie Kassberg

2015-08-01 @ 06:29:26
Postat av: Ann-sofie Kassberg

Jag blev så upprörd att jag kommenterade redan innan jag läst färdigt ditt inlägg.. Jag känner inte Dag Sandahl, men har läst lite om vad han bloggar om. Han diskuterar problemet i SvK och jag tycker att det är ganska enkelt att se vad problemet är: Det är inte Guds ord, sanningen, som predikas där och finns inte heller Gud med och hjälper.
Men tillbaka till det du själv skriver - dina 26 citat... ja i yttrandefrihetens tid så måste man klia sig i huvudet. Dock, det här inte verkligen ingenting att skämta om! Det är en ondska som sprider sig, eller en horisk anda om man så vill, som även rubbar våra viktigaste grundlagar för mänskliga rättigheter. Och det värsta är väl att ena sidan är förblindad också när det gäller det.
Mer Guds frid till dig!
Ann-sofie Kassberg (gnisslandes ena hörntanden i upprördhet)

2015-08-01 @ 06:51:17
Postat av: peter törnblom

Jag vill bara gratulera till din anmälan till domkapitlet, detta måste uppfattas som en hedersbetygelse i detta fall,Maximos bekännaren är får väl vara de kristnas föredöme under denna svåra tid av förföljelse, ja vi lever i en tid av yttersta mörker, att bära korset är en prövning, jag vill bara säga att många kristna stöder dig, Bibeln och traditionen står på din sida. Gud vare med dig.

2015-08-01 @ 10:29:20
Postat av: Jonas Nilsson

Med spänning och gratualtioner?
T.o.m. TT har läst dina (?) citat. Men så blir det som det blir när man inte riktigt vet vad man talar om. Hur de än försöker klämma fästingen får de ändå inte riktigt grepp. Firar du inte mässa med prästvigda kvinnor?! Sakramentstestet har nått TT-nivå men de har ändå inte riktigt fattat greppet. De kan fråga vilken blivande präst eller diakon eller biskop som helst vari knepet ligger. Det ligger inte i att närvara i samma gudstjänst som en prästvigd kvinna.
Men nu verkar inte längre ens det testet räcka, ev kan det fungera som back-up (trafiksignalerna rött gult eller grönt ljus är utslagna för länge sedan).
Nu är frågan om du genomför en vigselakt med två av samma kön. Om du kommer över den rädslan då är din församling godkänd som säker arbetsplats. Nya testnivåer. Vad blir nästa? Jag kan beklaga både att kvinnliga präster och homosexuella blir indragna i kampanjer som dessa.
Enda trösten är väl att det kan vara många som har våndats på sina arbetsplatser. Köksborden har väl inte kollats än. Själavård vore att ta det på allvar (det var väl det bloggen handlade om?).
Fästingsproblemet är nu farligt nationellt. En aptitretare för paraden? Tidigare var man lite mer kyrkligt medveten när dreven kom till jul eller påsk. Det är väl tveksamt om du får använda arbetstid till att svara anmälningarna, det ska väl göras det på fritiden? Du borde ta betalt för att stå för underhållning en dag som denna.

2015-08-01 @ 15:09:23
Postat av: Lotta Bergman

Gillar att du tar upp "känsliga" ämnen. Det stereotypa ska inte finnas, men ändå avkrävs alla ett stereotypt tänk, på någon inkonsekvent sätt.

Fråga mig inte vad jag menar för jag vet det knappt själv längre. Vi föds inte med könsidentitet, skrivs det. Mig veterligen finns en hona och hane av det mesta. Missförstå mig inte, jag bryr mig faktiskt inte om vilken läggning folk har, jag har aldrig behandlat någon annorlunda pga det eftersom jag inte fantiserar om folks sexliv.
Men hallå? Pride, där folk klär ut sig så det blir rena jippon, ofta med barn med, är det vettigt och naturligtvis, ofta i "rätt områden"- om man nu vill demonstrerar för allas rättigheter, borde det väl ske i mindre toleranta områden också? Eller? Att demonstrera för redan frälsta förefaller, om inte enfaldigt, så rätt hysteriskt.
HBQT-certifikat - vad fasen är det? Behandla alla som din nästa, så behövs varken certifikat eller tåg...tom försvarsmakten ersätter flaggan med prideflaggan - smått hysteriskt, som jag ser det.
Hen? Hallå? Genuspedagogik osv osv

Sen kommer vi till det där med "skyldigheter"- fast det kan jag ju inte ta upp, alltid någon som kan bli kränkt över att ha skyldigheter, bevars
Med tanke på att brottslingar curlas, läste om en som fick samhällstjänst men slapp det för att han inte hade tid att inställa sig... herrejisses

Ja, missnöjet är stort - samhället som vi en gång kände, som jag växte upp med - finns inte mer. Än går det att vända men jag önskar fler tittade på allt från haparanda till malmö, så kanske det framgår att allt inte är så bra som inom husets trygga, fyra väggar. Fast det är klart, inte ens där är man säker längre, inbrott när man sover, kanske misshandlas - så får tjuven i "bästa fall" ett par månader - men först försöker man med korv och bröd...

2015-08-02 @ 12:04:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0