Nu är jag absolut på väg att modernisera mig

Har ju två studenter som hyresgäster. Dom har fått mig att börja använda den fiberkabel jag haft till huset i tio år och skapa ett trådlöst nätverk i huset. Ja, ja det behövs ungdomar för att saker ska hända. Kanske till och med min lillebror nu kan glädja sig över att hans yngre storebror inte är helt borta.
 
Återstår bara se om förnyelsen smittar av sig på teologiska åsikter och bloggande. Nu när Dag Sandahl fått en erinran av sitt domkapitel för sitt bloggande så har jag ju varit tvungen att kolla om det finns något förgripligt skrivet på denna blogg. Ägnade alltså ledig tid sista dagarna till att läsa igenom alla inlägg ända tillbaka till nyår. Fann inget som domkapitlet skulle kunna anmärka på.
 
Har dock fått anledning fundera en aning över vad jag vill med mitt bloggande. Efter idogt funderande kom jag fram till följande:
 
1. Undehålla mig själv genom att göra det jag finner glädje i: uttrycka mig; och underhålla kära läsarna genom berättelser ur verkliga livet, tex i konsten att undvika dammsugning
2. Försöka få kära läsarna att inse det fantastiska med motorcykelkörning.
3. Föra diskussion om kyrkliga väckelserörelsers - i synnerhet laestadianismen som är den inomkyrkliga väckelse jag haft mest kontakt med - förhållande till kyrkan i syfte att få lågkyrkliga vänner att förstå värdet av Kyrka, sakrament och ämbete.
4. Kritiskt analysera och bedöma det som förekommer inom svenska kyrkan, i all synnerhet på den "nationella nivån".*
5. Ge vittnesbörd om det glädjefulla och inspirerande som sker genom OAS-rörelsen i Sverige.
6. Uttrycka glädje över det församlings- och gudstjänstliv jag får stå mitt i som områdespräst i mindre kyrka i kommunen.
 
Summa sumarum: stå upp för den jag är och det jag tror på.
 
Nu vet ni - om ni till äventyrs skulle ha undrat.
* det finns de som undrar om det är tillåtet att offentligt framföra kritiska synpunkter på den "koncern" man själv tillhör. Mitt svar när det gäller kyrkan är "ja" och jag motiverar det med en jämförelse med det politiska livet. Är det tillåtet för kommunalt anställda att vara politiskt engagerade och tillhöra oppositionen och i politiska debatter, debattartiklar och på bloggar (!) offentligt plädera för en annan politik än den som ens arbetsgivare, kommunen, f n driver. Svaret är "ja".
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: den gamle kamraten

Tips om punkt 7: Morfar funderar.

Svar: Själva bloggandet är en tillräcklig immitation av min gamle kamrat. Det får stanna där. Kategorier i bloggen behöver inte efterapas.
Torbjörn Lindahl

2014-09-27 @ 00:08:39
URL: http://stigstrombergsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0