EFS KYRKA OCH FRIKYRKA

Begravning har jag varit på i fredags. Inte lett själv utan varit där som deltagare i sällskap med min tidigare chef i Nederluleå, kh em Alf Hansson. Den som ledde begravningen i Nederluleå kyrka var EFS distriktsföreståndare Mattias Sundqvist. Och den som begravdes var en av hans företrädare, Ingvar Nilsson.
 
Vid minnesstunden berättade jag om några minnen av Ingvar. När jag kom som ny präst till Nederluleå 1979 var Ingvar ungefär lika gammal som jag är nu. Under mina 11 prästår i Gammelstad samverkade vi flera gånger. Ibland predikade vi ihop i någon by. Ibland fick vi tjänstgöra tillsammans på begravning. Jag kunde leda gudstjänsten i kyrkan och Ingvar minnesstunden.
 
Man kan inte säga att vi privat blev vänner men vi hade en god yrkesmässig relation. Frid över Ingvars minne.
 
 Mer ensidigt kyrkligt var det igår när jag var i Överluleå kyrka och deltog i äldsta dotterns vigsel. Gudstjänsten leddes av kollegan Ivar Sundström. Trevlig fest efteråt. Och roligt att under söndagen fortsätta gemenskapen med tillresta släktingar.
 
Försummade dock ej gudstjänst men passade på att hoppa ur skacklarna (ledig och på annan ort) genom att gå på förmiddagsgudstjänst i (Nya) Korskyrkan där jag fick träffa vänner som jag lärde känna under de två år då vi hade OAS-möten i Boden.
 
Enkelt möte med lovsång, bön, vittnesbörd och predikan. När pastorn uppmärksammat min närvaro bad han mig ge en hälsning i inledningen vilket jag gärna gjorde. Jag var uppmuntrad och upplivad när jag gick därifrån. Glad över att jag kan känna mig hemma i olika sammanhang - att pastorn i predikan citerade Laestadius gjorde ju inte saken sämre -  och att jag fick uppleva hur vänskap består.

Kommentarer
Postat av: Andreas Holmberg

Och jag som trodde att bloggposten var ett inlägg i debatten om EFS:s kyrklighet eller frikyrklighet! Nu fanns där ju inte särskilt mycket att diskutera.

Men man får ju gratulera dotra i a f! Alltid kul när folk vågar gifta sej!

Svar: Ja du brukar ju alltid hugga på betet så fort något finns att diskutera. Du får väl ta detta inlägg som ett test att du är vaken!
Torbjörn Lindahl

2014-09-08 @ 09:10:38
URL: http://efsidag.blogspot.com
Postat av: SigridL

Andreas blir alltmer fridsam när han numera finns under mina vingars skugga

2014-09-08 @ 21:13:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0