Regnblandad snö

har fallit idag. Absolut tråkigast tänkbara väder. Så där då man blir blöt om fötterna efter bara en liten promenad. Mötte några vänner för gemensam lunch. En hade promenerat betydligt längre än jag och var rejält blöt. Men lunchen var god.
 
I övrigt finns väl inget särskilt att blogga om. Jo, jag kan berätta att jag igår em gjorde en snabbsväng till bönhuset och hörde predikan av Erling Wälivaara. Han sa i predikan något riktigt fyndigt som jag inte kan undanhålla kära läsarna. Ungefär så här:
 
När vi får höra om, och tänker på, den yttersta domen då fylls vi ibland av lite obehag eller olust. Men jämför med hur det är när vi hör en ambulans. Då fylls vi också av lite oro. Särskilt om vi ser den köra mot de egna hemkvarteren. Vem är skadad? Någon av de mina? Men tänk att där borta någonstans i ambulansens färdriktning där finns en sjuk eller skadad person. När den personen hör sirenen så tänker han eller hon: äntligen kommer den.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: +Göran

När jag predikar om domen, brukar jag påminna om hur det är i en domstol. Där finns de åtalade – om vi finns bland dem, är det inte så roligt. Men där finns också offren – när vi tillhör den skaran, är vi glada över att det skipas rättvisa. Guds dom handlar inte främst om att fördöma, utan om att allt till slut skall bli rätt, och det vill vi väl alla.

Svar: Jo, den tanken brukar jag i någon form också försöka få med.
Torbjörn Lindahl

2014-11-26 @ 08:21:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0